Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Er zijn 17 gevonden
Landen
Soort gids
Vergelijk meer dan 1000 reizen naar Afrika!

Waar wilt u naartoe?
Reisgidsen Ethiopië
Wat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen en landkaarten zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.

Met een reisgids over Ethiopië ga je goed voorbereid op vakantie. Kom meer te weten over je reisbestemming zoals de Oromo en Amhara bevolking, de cultuur, klimaat, natuur en bezienswaardigheden. Een goede reisgids met nuttige informatie en praktische tips is vooral tijdens de vakantie onmisbaar. De reisboeken bevatten informatie over de hoofdstad Addis Ababa, Lake Tana, de rotskerken van Lalibela, de Simien Mountains met de 4.620 m hoge berg Mount Ras Dashen, de Danakil Depression en Bale Mountains National Park en Awash National Park.

Wat is een goede reisgids? Deze vraag is moeilijk te beantwoorden omdat de keuze zeer persoonlijk is. Het is uiteraard belangrijk dat het juiste informatie bevat, eventueel afgewisseld met mooie foto's, overzichtelijk en duidelijk is en zo weinig mogelijk verouderd.

Ben je op zoek naar een Nederlandstalige gids dan is de reisgids "Te gast in Ethiopië" met veel praktische tips aan te bevelen. De Engelstalige gidsen van Bradt en Lonely Planet zijn vooral voor individuele reizigers en backpackers een zeer goede keuze. De Bradt gids bevat tevens een uitgebreide wildlife gids. Of je individueel reist, als backpacker of meegaat met een georganiseerde reis, er is voor elke type reiziger wel een passende reisgids. Maak hier een keuze uit het aanbod reisgidsen Ethiopië en geniet alvast van de vakantie voorpret.
Er zijn 17 gevonden
Getoond 1 t/m 10
>
Reisgidsen en wegenkaarten Ethiopië
Reisverhaal Ethiopië, ongekend anders! | Ine Andreoli

  Ethiopië heeft een zeer afwisselende natuur. Er zijn veertien Nationale parken te vinden. U treft er watervallen, vulkanen, bergen, zoutmeren, warmwaterbronnen en ravijnen aan. Maar ook vindt u in de stad Harar 99 moskeeën. Deze moskeeën vertegenwoordigen de 99 namen van Allah. Dus zeker niet eenzijdig.   Ethiopië, ongekend anders!, is een boek voor lezers en reizigers die meer willen weten over het land Ethiopië. De auteur neemt u mee naar bijzondere plekken en interessante bevolkingsgroepen. Laat u kennismaken met tradities, volksverhalen, legenden en spreekwoorden.   Samen met haar man, een verdienstelijk fotograaf en hun gezamenlijke Ethiopische vriend die de terreinwagen bestuurt, reist zij door het land.   De Danakil-Depressie met onder andere Dalol en de zoutvlaktes worden bezocht waar ze opnieuw kennismaken met de Afar. Ze reizen door de Riftvallei met zijn bijzondere meren, bezoeken de eeuwenoude stad Harrar met zijn kleurrijke bevolking. Het Tanameer wordt bevaren en de interessante eilanden bezocht. Er wordt een beeld gegeven van de veelzijdigheid van de kerken in Lalibela en ze vertelt over Aksum. Ook zijn ze te gast bij meerdere bevolkingsgroepen waaronder De Surma, de Nuer, de Rastafari's, de Hamar, de Konso en de Dorze.    Ine Andreoli(1944) publiceert (reis)boeken en artikelen over Afrika. Over Ethiopië schreef ze vier boeken, drie voor volwassenen en een voor kinderen. Ze woonde drie jaar in Ethiopië waar haar man werkte voor de suikerindustrie. Sinds die tijd heeft Ethiopië een speciaal plekje in haar leven verworven en keert ze er regelmatig terug. 
 


logo
Reisverhalen
Ethiopië

Taal:Nederlands
Uitgever: Mosae Mondo
Jaar: 2013

21,50

Reisgidsen en wegenkaarten Ethiopië
Reisgids Culture Smart! Ethiopia - Ethiopië | Kuperard

De Cultuur Bewust!-gids geeft toeristen en zakenlieden belangrijke informatie met betrekking tot de cultuur van alledag in het land van bestemming. Anders dan in de gebruikelijke reisgidsen wordt de lezer in deze reeks bijgespijkerd op het gebied van omgangsvormen, normen en waarden, hoe zich te gedragen en wat verwacht mag worden op zakelijk en sociaal gebied. Het zijn beknopte zakformaatgidsen met interessante wetenswaardigheden over het dagelijks leven. Een must voor iedereen die naar het buitenland gaat voor vakantie, studie of werk.   Culture Smart! provides essential information on attitudes, beliefs and behavior in different countries, ensuring that you arrive at your destination aware of basic manners, common courtesies, and sensitive issues. These concise guides tell you what to expect, how to behave, and how to establish a rapport with your hosts. This inside knowledge will enable you to steer clear of embarrassing gaffes and mistakes, feel confident in unfamiliar situations, and develop trust, friendships, and successful business relationships.   Culture Smart! offers illuminating insights into the culture and society of a particular country. It will help you to turn your visit-whether on business or for pleasure-into a memorable and enriching experience. Contents include:   * customs, values, and traditions * historical, religious, and political background * life at home * leisure, social, and cultural life * eating and drinking * dos, don'ts, and taboos * business practices * communication, spoken and unspoken   Culture Smart has come to the rescue of hapless travellers. Sunday Times Travel   ... the perfect introduction to the weird, wonderful and downright odd quirks and customs of various countries. Global Travel   ...full of fascinating-as well as common-sense-tips to help you avoid embarrassing faux pas. Observer   ...as useful as they are entertaining. Easyjet Magazine   ...offer glimpses into the psyche of a faraway world. New York Times
 


logo
Reisgids
Ethiopië

Taal:Engels
Uitgever: Kuperard
Jaar:

9,95

Reisgidsen en wegenkaarten Ethiopië
Reisverhaal De drums van de Timkat | Ada Rosman

Ethiopië: het land van de verbrande gezichten. Een land dat bekend staat als de geboorteplaats van de oudste mens op aarde: Lucy. Een land waar meer dan tachtig verschillenden bevolkingsgroepen wonen die allemaal hun eigen cultuur, gewoontes en tradities hebben. Ada Rosman-Kleinjan reisde samen met haar echtgenoot Jan Rosman af naar dit land in oost-Afrika. Reizen door Ethiopië is reizen door verschillende landen. Het Noorden met zijn unieke rotskerken waar priesters nog steeds diensten opdragen en de gelovigen hun geloof belijden. In januari wordt hier het belangrijkste christelijke festival gevierd: het Timkat festival. Met name in Gondar en Lalibela vieren de mensen dagenlang feest en dragen de mooiste kleren. Het Simien National Park waar schuwe luipaarden zich niet laten zien maar waar vriendelijk Gelada apen nieuwsgierig naar de mensen zijn, de apenmannen vol trots hun rode hart tonen en waar bijzondere vogels door de lucht zweven. Axum, dichtbij de grens met Eritrea, waar eindelijk de laatste zuil weer op zijn eigen plekje staat.   Het Zuiden waar in de Omo vallei de meest uiteenlopende mensen wonen en de reiziger het gevoel geven terug in de tijd te stappen. De Konso mensen met hun eeuwenoude manier van land bewerken. De vriendelijke Hamer mensen met hun heftige tradities, de Mursi waarbij met name de vrouwen door het dragen van schotellippen opvallen. Bena vrouwen die een kalebas als hoed dragen en waar de mannen zich in strakke rokjes steken en sierlijke speldjes in hun haar dragen.   Het Noorden werd op eigen houtje bereisd en door het Zuiden was Abel de chauffeur-gids die Ada Rosman-Kleinjan en Jan Rosman overal brachten waar zij graag naartoe wilden.Ethiopië: een prachtig land met een fascinerende en trotse bevolking.   Wat mag je verwachten van dit Wombat reisboek?   * 200 pagina’s telt dit reisboek/reisverslag   * 14 pagina’s met schitterende kleurenfoto’s zijn te bewonderen in dit reisboek/reisverslag   * een uitgebreide literatuurlijst tref je aan in dit reisboek/reisverslag   * een verklarende woordenlijst maken dit reisboek/reisverslag compleet
 


logo
Reisverhalen
Ethiopië

Taal:Nederlands
Uitgever: Wombat
Jaar: 2013

18,50

Reisgidsen en wegenkaarten Ethiopië
Fotoboek Ethiopia - Footsteps in Dust and Gold | Arjan van Dijk

Een geweldig fotoboek over Ethiopië: voor diegen die er al geweest zijn en voor allen die nog willen gaan ....   Footsteps in Dust and Gold biedt een bijzondere mix van schitterend fotografeerwerk en toegankelijke informatie. Het vertelt het verhaal van een uitzonderlijk land en een zelfbewust volk. U vindt er niet de clichés over arme landen. Dit boek laat een ander Ethiopië zien. Ethiopië heeft een bijna onbedwingbare natuur. Met ruige bergen en fantastische vergezichten, die aan de Grand Canyon doen denken. Met bonte bloemenvelden en hete, eindeloze zoutvlaktes, waarover lange zoutkaravanen trekken.   Dit boek maakt duidelijk wat de mensen daar drijft. Gewone mensen vertellen open over hun dromen, hun leven, hun worstelingen. Ethiopische deskundigen lichten bereikte resultaten toe, en kwesties die nog om een oplossing vragen. Het boek vertelt over een land, dat als eerste in Afrika het Christendom en de Islam verwelkomde, en hoe die twee godsdiensten, samen met inheemse religies, vreedzaam naast elkaar bestaan. Het toont monumenten en religieuze kunstschatten. Ethiopië is de plaats waar de oudste mens ter wereld werd gevonden. Het is de wieg van koffie en qat. Dit boek brengt in beeld hoe een land, dat velen vooral kennen vanwege zijn droogte, oorlog, honger en ziektes, hard aan zijn toekomst werkt. Ethiopia: Footsteps in Dust and Gold is een ontdekkingstocht vol verrassingen.   Arjan van Dijk, heeft zijn sporen verdiend in het evenementenvak. Daarin is hij nog steeds een voorbeeld voor velen. Zijn overtuiging is: ‘Niets lijkt onmogelijk, mensen kunnen veel, als ze er maar in geloven. Denk vanuit mogelijkheden en nooit vanuit beperkingen.’ Vanuit deze filosofie heeft hij zich in zijn ‘leven na evenementen’ ingezet voor projecten in Ethiopië.   Liefde, aandacht en kennis Arjan van Dijk liep al jaren lang rond met plannen om een nieuw boek over Ethiopië te maken, alle opgedane indrukken te verzamelen en die aan anderen door te geven. Om een nieuwe inkijk in Ethiopië te bieden, eentje die mogelijk afwijkt van wat veel mensen over zo’n land denken. Arjan: 'Mijn droom is ook steeds geweest, dat het boek Engelstalig zou worden en via een internationale uitgever de wereld in zou gaan. Dat is gelukt, en ik ben blij en erg trots'.   ‘Jos van Beurden, onderzoeker en journalist, en ik hebben de afgelopen jaren met liefde, aandacht en kennis gewerkt om Ethiopia Footsteps in Dust and Gold samen te stellen en vorm te geven. We hebben stil gestaan bij elk beeld en elk verhaal en wensen dat die je zullen verwonderen en verrijken’, vertelt Arjan verder.   Zelfredzaam Natuurlijk hoop hij dat Ethiopia Footsteps in Dust en Gold zijn weg vindt naar lees- en koffietafels en misschien ook wel bij jou op tafel komt te liggen. De opbrengst van het boek gaat  naar onderwijs- en microkredietprojecten in Ethiopië, die mensen daar zelfredzamer maken.
 


logo
Fotoboeken
Ethiopië

Taal:Engels
Uitgever: Arjan van Dijk
Jaar: 2014

59,90

Reisgidsen en wegenkaarten Ethiopië
Reisgids Ethiopia Travellers Handbook | Meru Publishing

Ethiopia - Travellers' Handbook: a travel guide that was conceived for the discerning traveller, the group and package tourist, and those people wishing to have a quick reference travel guide with a range of facts at their fingertips. In full colour the book provides a clear understanding of what there is to see and do in Ethiopia. The background and reference information conveys a wide-ranging view and it has been designed to be uncomplicated and straightforward to use, without having to constantly refer to abbreviations and symbols. It is a travel guide with a user-friendly presentation that allows quick reference to topics of interest. The many map illustrations have been designed to be straightforward, clear and easy to follow. The book is packed with information and colour images used as illustrations.   As well as people, places and fauna, the book covers many aspects of Ethiopia including myths, history, development, political history, topography, Ethiopian Orthodox Church, language and reference data. Colonel John Blashford-Snell OBE, one of the greatest travellers and explorers of our time, has written the foreword. Other prominent organisations and people have contributed articles illustrating their exciting and heart-warming involvement with Ethiopia that are intended to further inform the traveller.The book contains completely independent travel advice.   Author Trevor Jenner, is English and has had a multi-faceted career that has entailed a host of travelling throughout the globe. He setup and ran a tour company operating specialist tours to Africa and India. In over two decades of travel to Ethiopia he has travelled to all points of the compass - from the historical north to the tribal south, from the dry deserts of the east to the humid forests of the west, from the depths of the Afar Depression to the heights of the Simien Mountains. He has covered them all - many times. Trevor still visits Ethiopia regularly and leads the occasional specialist tour. He loves Ethiopia and its people, his infectious enthusiasm and knowledge is plain to see.
 


logo
Reisgids
Ethiopië

Taal:Engels
Uitgever: Meru Publishing
Jaar: 2016

26,95

Reisgidsen en wegenkaarten Ethiopië
Reisverhaal Ethiopië Betam konjo | Ine Andreoli

Na 33 jaar zet de auteur samen met haar man en vrienden weer voet op Ethiopische bodem. Ze reizen door het noorden en het zuiden van het veelzijdige land. Er wordt opnieuw kennisgemaakt met 'Het land van de verbrande gezichten'. In het noorden varen ze op het Tanameer en bezoeken het eiland Zeghe, ze bewonderen de Tis Isat, lopen rond in de Koningsstad in Gondar en zijn onder de indruk van de serafijnenkopjes in de Debre Birhan Selassie kerk, nemen een kijkje bij de Falasha's en spotten de Geladababoon, de Walia ibex en de Simienfox in het Simien National Park. In Aksum worden het Stèleveld, de Maryam Tsyson Kathedraal en meer bekende en onbekende bezienswaardigheden bekeken. Het Debre Damo klooster wordt aangedaan; de rotskerken in Tigré bekeken en ze begeven zich in de mysterieuze sfeer van het 'achtste wereldwonder' in Lalibela. In het zuiden is het genieten op en om de meren met de prachtige vogels, krokodillen en nijlpaarden. Daarnaast worden verschillende bevolkingsgroepen en stammen met een bezoekje vereerd, zoals: Rastafari, Sidama, Borana, Konso, Hamar, Banna, Mursi, Dorze enzovoort.  Ook worden herinneringen opgehaald; zij bezoeken de Metahara Sugar Factory en omgeving, waaronder het Awash National Park, en maken opnieuw kennis met de bevolkingsgroep Afar.  Betam konjo is de herziene druk van het eerder verschenen boek Konjo Nö! Het verhaal is aangepast en uitgebreid en de informatie is vernieuwd en geactualiseerd.  Betam konjo is een boek voor reizigers die graag lezen en voor lezers die graag reizen, maar ook voor lezers die meer willen weten over het oeroude land Ethiopië. Het is een compleet geheel en bevat: een interessant en boeiend reisverhaal, uitgediepte thema's, achterliggende geschiedenis en legenden, beschrijvingen van volkeren, weetjes, praktische informatie en tips.  Ine Andreoli publiceert (reis)boeken en artikelen over Afrika. Over Ethiopië schreef ze vier boeken, drie voor volwassenen en één voor kinderen. Ze woonde drie jaar in Ethiopië, waar haar man werkte voor de suikerindustrie. Sinds die tijd heeft Ethiopië een speciaal plekje in haar leven verworven en keert ze er regelmatig terug.
 


logo
Reisverhalen
Ethiopië

Taal:Nederlands
Uitgever: Mosae Mondo
Jaar: 2016

21,50

Reisgidsen en wegenkaarten Ethiopië
Reisgids Somaliland | Bradt

Voor vele landen net zo goed, zo niet beter dan de Planet. Beduidend soberder uitgevoerd, maar ook met veel informatie voor backpackers en met veel kaartmateriaal. Een aanrader! Little known to the outside world, Somaliland has much to offer the truly intrepid traveller. This pioneering guidebook introduces one of the world’s least chartered travel destinations. Author Philip Briggs covers everything from the low-key capital Hargeisa and mediaeval port of Berbera to peerless rock art sites such as Las Geel, and the scenery and wildlife of the Daallo Escarpment, towering 2,000m high above the pristine reefs of the Gulf of Aden. Somaliland’s ruined cities and historical ports date back 5,000 years and have links with ancient Egypt and Axum in northern Ethiopia, as well as the Ottoman and British Empires. This guide offers background and practical information to every accessible corner of the country with the only real maps in existence of its capital and other large towns, and a section on wildlife.
 


logo
Reisgids
Ethiopië

Taal:Engels
Uitgever: Bradt
Jaar: 2012

21,50

Reisgidsen en wegenkaarten Ethiopië
Reisgids Anders dan Afrika - een reis naar het hart van Ethiopië

Reizend door Ethiopië ontrafelt Karin Anema wat het land zo anders maakt dan de rest van Afrika. Werd het immense continent verdeeld onder de koloniale machten, Ethiopië bleef een onafhankelijk keizerrijk met een sterke identiteit. Identiteit en ontheemding zijn centrale thema’s in Karin Anema’s ontmoetingen, zoals met Ethiopische joden. Ze reist naar de verste uithoeken, zoals Danakil en Gambela. Ze ervaart uitzonderlijke gastvrijheid, maar wordt ook geconfronteerd met wreedheden als kinderroof en vrouwenbesnijdenis. Naarmate haar contacten intenser worden, beseft Karin Anema steeds sterker, hoezeer die levens worden getekend door diepgewortelde politieke onvrijheid. Haar reis eindigt bij het onafhankelijke Afar-volk, waar in de leegte van de woestijn het 3,5 miljoen jaar oude fossiel van de mensachtige Lucy het geheugen van de mensheid symboliseert. Anema spoelt er de tijd terug, alsof ze Lucy net heeft ontmoet. Nog steeds wordt het nomadische leven van de Afar niet gehinderd door bezit. Hier is men aangewezen op onvoorwaardelijke kameraadschap en solidariteit.
 


logo
Reisgids
Ethiopië

Taal:Nederlands
Uitgever: None
Jaar: 2011

21,95

Reisgidsen en wegenkaarten Ethiopië
Reisverhaal Chains Of Heaven - An Ethiopian Romance | Philip Marsden

Philip Marsden returns to the remote, fiercely beautiful landscape that has exercised a powerful mythic appeal over him since his first encounter with it over twenty years ago.'Ethiopia bred in me the conviction that if there is a wider purpose to our life, it is to understand the world, to seek out its diversity, to celebrate its heroes and its wonders-in short, to witness it.'When Philip Marsden first went to Ethiopia in 1982, it changed the direction of his life. What he saw of its stunning antiquity, its raw Christianity, its extremes of brutality and grace prompted his curiosity, and made him a writer.But Ethiopia at that time was torn apart by civil war. The north, the ancient heartland of the country, was closed off. Twenty years later, Marsden returned. The result is this book -the account of a journey deferred.Walking hundreds of miles through a landscape of cavernous gorges, tabletop mountains and semi-desert, Marsden encounters monks and hermits, rebels and farmers. And he creates an unforgettable picture of one of the most remote regions left on earth. As in his award-winning book 'The Spirit-Wrestlers', Marsden reminds us of the brilliant heights that travel writing can attain, whilst celebrating the ageless rewards of the open road and the people for whom the mythic and the everyday are inextricably joined.
 


logo
Reisverhalen
Ethiopië

Taal:Engels
Uitgever: HarperCollins
Jaar: 2009

13,95

Reisgidsen en wegenkaarten Ethiopië
Vogelgids - Natuurgids Where to Watch Birds in Ethiopia | Christopher Helm

Ethiopia is one of Africa's top birding destinations, harbouring dramatic scenery, a wonderful diversity of habitats, over 30 endemic species, and a number of other regional specialities that cannot be easily seen anywhere else in the world. No self-respecting world lister can afford not to go there! This new book is a comprehensive site guide to the 50 best birding sites in the country. Each site describes how to get there, what you can see there, and when to visit. A number of full colour maps complement the site texts, and GPS co-ordinates allow sites to be located with great accuracy. A section covering the top 50 species gives details of how to see each of these special birds. The book is completed with an annotated checklist of all the country's birds and more than 150 photographs of birds, habitats and even some of Ethiopia's other fauna and flora. About the Author(s) Claire Spottiswoode is an acknowledged authority on Ethiopia’s birds and has undertaken much research on its endemics. Merid Gabremichael is Ethiopia’s top bird tour guide. Julian Francis has visited the region several times and is co-author of an earlier guide to a selection of the best birding sites.
 


logo
Natuurgids
Ethiopië

Taal:Engels
Uitgever: Christopher Helm
Jaar: 2010

32,50

> >>
► Bestemmingen
• Botswana
• Egypte
• Ethiopië
• Gambia
• Kenia
• Madagaskar
• Marokko
• Mozambique
• Namibië
• Oeganda
• Tanzania
• Tunesië
• Zambia
• Zuid-Afrika


► VisitAfricaNow
• Adverteren
• Nieuwsbrief
• Over ons
• Contact
• Disclaimer
• Foto's Afrika© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com