Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Reizen Kenia
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Reisgids KeniaWat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.

Met een reisgids over Kenia ga je goed voorbereid op vakantie. Kom meer te weten over je reisbestemming zoals de Samburu en Masai bevolking, de Swahili cultuur, klimaat, natuur en bezienswaardigheden. Een goede reisgids met nuttige informatie en praktische tips is vooral tijdens de vakantie onmisbaar. De reisboeken bevatten informatie over Nairobi, Mombasa, de Rift Valley, Mount Kenya, de stranden van Diani Beach en Malindi aan de oostkust en uiteraard de prachtige nationale parken. Ga je op safari in Amboseli, Masai Mara, Tsavo East of Tsavo West dan kun je eigenlijk niet zonder een natuurgids als naslagwerk om de vele diersoorten te herkennen.


Reisgidsen en Landkaarten

Header
Nairobi
Nairobi is de hoofdstad van Kenia en een levendige en veelzijdige stad. Het ligt op een hoogte van 1.661 m en heeft een aangenaam klimaat.

Nairobi is binnen een eeuw gegroeid van een onbewoond moerasgebied in een moderne hoofdstad. Nadat men was gestart met de aanleg van de spoorlijn tussen Mombasa en Oeganda, kwam men in 1899 uit bij een moerasgebied aan de voet van de Keniaanse hooglanden. De Masaai, die dit gebied  "Ewaso Nai'beri" noemden, wat "plaats van koel water" betekent, lieten hier hun vee drinken. Vanwege de koele temperaturen en het vele water werd hier een basiskamp genaamd Mile 327 opgezet waar de, voornamelijk Indiase, arbeiders werden gehuisvest. Vervolgens werd het hoofdkwartier van de spoorwegen van Mombasa naar het kamp verplaatst. In 1900 werd de naam veranderd in Nairobi. Het Britse bestuur werd in 1905 van Mombasa naar Nairobi overgeplaatst en Nairobi werd de hoofdstad van Brits Oost Afrika. Als snel werd Nairobi een belangrijk handelscentrum dat kolonisten, avonturiers, jagers en reizigers trok. Vooral vanwege de vele "big game hunters" kreeg Nairobi de bijnaam "Safari hoofdstad van Afrika". Ook steeds meer mensen van het platteland zochten hier hun geluk. Nairobi kon de groei op een gegeven moment niet meer aan. Er waren teveel mensen en te weinig werk en huisvesting waardoor veel sloppenwijken ontstonden. In het begin van de 20e eeuw brak de pest uit en werd bijna alles platgebrand. Tegenwoordig is Nairobi een moderne, multiculturele stad met ca. 3 miljoen inwoners. Er zijn theaters, restaurants, bioscopen, nachtclubs, casino's, bars en disco's. Nairobi is helaas vooral bekend vanwege de vele criminaliteit en kreeg daardoor de bijnaam "Nairobbery".

Het oudste en nog steeds meest legendarische hotel van Kenia is het Norfolk hotel dat in 1904 in gebruik werd genomen. Tijdens de koloniale tijd verbleven hier veel prominenten waaronder Winston Churchill en Theodore Roosevelt. Nog steeds trekt het veel toeristen maar door alle verbouwingen is van een koloniale sfeer niet veel meer over.

Voor veel mensen is Nairobi niet meer dan een startpunt van de reis. Voor degenen die meer tijd hebben volgt hieronder een overzicht van bezienswaardigheden.

In Nairobi
 • City Market
  Muindi Mbingu Street (vlak bij de Jamia Moskee)
  De City Market ligt in het centrum en is gedeeltelijk overdekt. Er wordt groenten, fruit, bloemen, vlees en vis verkocht. Daarnaast zijn er tientallen kramen met souvenirs.

 • Masaai Market
  2x per week op verschillende plekken
  De wekelijkse Masaai Market is een zeer drukke, populaire markt waar alle denkbare souvenirs worden verkocht maar ook kleding. Je moet hier flink onderhandelen. Over het algemeen wordt de markt iedere dinsdag bij Slip Road gehouden en iedere vrijdag bij de Village Market aan de Limuru Road.

 • Nairobi Railway Museum
  Uhuru Highway (ingang vanaf de station kant)
  Het Railway Museum toont de geschiedenis van de Keniaanse spoorwegen, met name de Uganda Railway. Deze spoorweg werd spottend "Lunatic Express" genoemd omdat niemand wist waar hij heen leidde, wie er gebruik van zou maken en wat het allemaal zou gaan kosten. Er zijn o.a. foto's, tekeningen en kaarten. Er staan een aantal stoomlocomotieven en treinwagons waar je in mag. De stoomtrein die gebruikt is in de film Out of Africa en het rijtuig van Charles Ryall staan ook tentoongesteld. Politieman Charles Henry Ryall nam de wacht in wagon 13 om de z.g. Kima leeuw dood te schieten. Tijdens zijn wacht viel hij in slaap en werd overmeesterd door de leeuw die hem doodde en vervolgens door het raam uit de wagon sleepte. Een ander bekend rijtuig is de Engine Seat, die gebruikt werd door prominenten, waaronder Theodore Roosevelt, om voorop de trein op dieren te kunnen schieten.

 • Nairobi National Museum
  Ngara Road, Museum Hill (vlak bij Uhuru Highway)
  In het in 2008 gerenoveerde Museum kom je meer te weten over de geschiedenis en cultuur van Kenia. Er zijn diverse thema tentoonstellingen over de verschillende Keniaanse stammen maar er zijn  ook opgezette dieren en vogels, fossielen van Lake Turkana en schedels en geraamtes ontdekt door het echtpaar Leakey. Op de bovenverdieping hangen schilderijen van Joy Adamson. In het Art Centre, beheert door de Kuona Trust, is kunst te koop. In de tuin staat een replica van Ahmed, de Marsabit olifant die 24 uur per dag bewaakt werd. De slagtanden, die elk bijna 67 kg wogen en bijna 3 meter lang waren, zijn in de replica aangebracht.
Buiten Nairobi
 • Bomas of Kenya
  Langata Road/Forest Edge Road
  Bomas of Kenya is een openluchtmuseum waar 11 originele hutten van diverse Keniaanse stammen zijn nagebouwd. Je krijgt hier een algemene indruk van de cultuur maar ook hun zeden en gewoonten. Elke middag wordt in het theater een, zeer toeristische, traditionele dansshow gehouden door een professionele groep dansers, de Harambee Dancers genaamd. Zij laten van bijna alle 42 stammen de traditionele dansen zien. Wanneer je een videocamera meeneemt betaal je extra.

 • The Carnivore restaurant
  Langata Road
  Het Carnivore Restaurant wordt meestal bezocht aan het begin of eind van een safari. Het restaurant was vooral bekend vanwege de diverse soorten wild die geserveerd werden. Inmiddels heeft het restaurant geen vergunning meer om wild te serveren. Het vlees dat nog wel verkrijgbaar is bestaat uit lam, varken, rund, kip, kalkoen, krokodil en struisvogel. Je mag hier zoveel eten als je op kunt. De grote stukken vlees worden aan traditionele Masaai zwaarden boven een groot houtskool vuur geroosterd. Zolang de vlag rechtop tafel staat blijven de obers langskomen om je te bedienen.

 • Karen Blixen Museum
  Karen Road
  Het Karen Blixen Museum geeft een goed beeld van de tijd waarin Karen Blixen leefde. 
  Ze woonde van 1914 tot 1931 op de koffieplantage aan de voet van de Ngong Hills. Na het faillissement keerde ze terug naar Denemarken waar ze o.a. het boek Out of Africa schreef dat later is verfilmd. In 1962 is ze in Denemarken overleden. Het koloniale huis dat "Bogani" genoemd werd, is zoveel mogelijk in originele staat teruggebracht en in 1986 werd het een museum. Het meubilair dat er staat is niet origineel (de inventaris moest worden verkocht) maar zijn rekwisieten uit de film. Vanwege filmrechten mag er in het huis niet gefotografeerd worden. Het is een heerlijk rustige plek met mooie tuinen en uitzicht op de Ngong Hills. Naast het huis is het Karen Blixen Coffee Gardens restaurant. Er is ook een souvenirwinkel.

 • Sheldrick Elephant Orphanage
  Langata Road
  Olifantenopvang, David Sheldrick Wildlife Trust, opgericht door David en Daphne SheldrickDe olifantenopvang is onderdeel van de. Na de dood van David isDame Daphne doorgegaan met het opvangen van niet alleen baby olifanten maar ook baby neushoorns. Hier worden de dieren 24 uur per dag verzorgd door surrogaat moeders. Om 11.00 uur komen de olifanten met hun begeleiders naar buiten. Terwijl de olifanten worden gevoerd en daarna druk aan het spelen zijn, leggen de begeleiders het doel van de opvang uit. Als je op een warme dag gaat kun je de olifanten gebruik zien maken van de modderpoelen waarin ze zich vermaken. Na een bepaalde tijd worden de olifanten naar Tsavo gebracht om uiteindelijk terug te keren in het wild.
  Het opvangcentrum is elke dag geopend voor het publiek van 11.00 - 12.00 uur. De toegangsprijs is een minimale gift van KSH 300. Voor meer informatie bezoek de David Sheldrick Wildlife Trust

 • Giraffe Centre
  Koitobos Road
  Het Giraffe Centre is in 1979 door Jock en Betty Leslie-Melville opgericht. Het centrum wordt beheerd door het AFEW (African Fund for Endangered Wildlife) en is opgezet om de bedreigde Rothschild giraf voor uitsterven te behoeden. In 1973 waren er nog maar 130 maar inmiddels zijn er weer ongeveer 300. Diverse groepen jonge Rothschild giraffen die in het centrum werden geboren zijn weer succesvol in diverse parken ondergebracht. Tegenwoordig ligt de nadruk vooral op voorlichting  aan Keniaanse schoolkinderen. De tamme giraffen lopen door de tuinen en kunnen vanaf een platform met de hand gevoerd worden. Vooral voor kinderen is het een geweldige ervaring om oog in oog met de giraffen te komen. Je maakt zelfs kans op een giraffenkus. Er is een (dure) souvenirshop en een restaurant. Het Giraffe Centre is 7 dagen per week open.
  Vanaf de parkeerplaats loopt een wandelpad van ca. 1.5 kilometer door het bos. Naast diverse vogels zijn er verschillende dieren waaronder wrattenzwijnen, hyena's en soms zelfs een luipaard (sporadisch).

 • Village Market
  Limuru Road
  De Village Market is het grootste winkelcentrum van Kenia. Naast de ca. 150 winkels zijn er een supermarkt, restaurants, bioscoop, postkantoor, banken, kinderspeelplaats, fast food restaurants, mini golf, bowlingbanen, poolhal en waterglijbanen.

 • Kenya Tea Plantation
  Kiambethu Estate in Limuru (ca. 30 km buiten Nairobi)
  Kenia is na Sri Lanka en India de grootste theeproducent ter wereld. Voor wie meer wil weten over of geïnteresseerd is in thee, kan een bezoek brengen aan de Kiambethu Tea Estate theeplantage. Twee Engelse families, Mitchell en McDonnell, hebben begin 1900 het landgoed aangelegd. Zij waren een van de eersten die zijn begonnen met het verbouwen van thee. Tijdens het bezoek wordt uitleg gegeven over het theeproces en een lunch aangeboden. Na de middagthee volgt nog een rondleiding door de theeplantages.
► Bestemmingen
• Botswana
• Egypte
• Ethiopië
• Gambia
• Kenia
• Madagaskar
• Marokko
• Mozambique
• Namibië
• Oeganda
• Tanzania
• Tunesië
• Zambia
• Zuid-Afrika
► Info Kenia
• Algemeen informatie
• Praktische informatie
• Geografie
• Klimaat
► Nationale Parken
• Masai Mara
• Tsavo East
• Tsavo West
• Amboseli National Park
► Steden
• Diani Beach
• Mombasa
• Mombasa Noordkust
• Mombasa Zuidkust
• Nairobi
• Malindi
• Shimoni
• Watamu

► VisitAfricaNow
• Adverteren
• Nieuwsbrief
• Over ons
• Contact
• Disclaimer
• Foto`s Afrika© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com