Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Waar wilt u naartoe?
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Reisgidsen Zuid-Afrika

Wat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.

Gaat u op reis naar Zuid-Afrika dan is er bijna voor elk land en elk type reiziger wel een reisgids, verder keuze uit natuurgidsen, wandelgidsen, accommodatiegidsen, vogelgidsen en duikgidsen.

Reisgidsen en Landkaarten

Header
uKhahlamba-Drakensberg Park

Het uKhahlamba-Drakensberg Park, met een oppervlakte van 243.000 ha, heeft het hoogste en langste bergmassief van Zuid-Afrika. Er zijn bergtoppen die wel tot 3.000 meter reiken. Het park is weer onderverdeeld in meerdere reservaten waar je veel bedreigde planten- en dierensoorten kunt tegenkomen. Dit heeft er toe geleid dat het een van de eerste eco-toerisme bestemmingen van Zuid-Afrika is geworden. In Giants Castle bijvoorbeeld leeft de met uitsterven bedreigde lammergier (of baardgier) en is daarom beschermd.

Beide namen van het park hebben een betekenis. De Zoeloes noemen het gebergte uKhahlamba wat "barrière van de speren" betekent. Er was maar 1 weg door de Drakensbergen om Lesotho in te komen. Volgens de San echter leken de bergen met hun grillige, puntige toppen op de rug van een denkbeeldige draak, vandaar de naam Drakensberg. Dan zijn er ook nog oude verhalen dat er draken heersten over dit berglandschap. Waarschijnlijk zijn deze ontstaan doordat er botten van dinosaurussen zijn gevonden.

Wandelaars, mountainbikers, berg- en rotsbeklimmers kunnen zich dagen vermaken in de afgelegen valleien, steile rotsen, zandsteen kliffen, grotten, watervallen, rotsachtige paden en in nevel gehulde bossen. Tot ongeveer halverwege de 19e eeuw heeft de San bevolking (bosjesmannen) hier in de basaltgrotten gewoond. Door hun rotstekeningen, van zowel mensen als dieren, is goed weergegeven hoe ze geleefd hebben. Je komt ze bijna overal tegen maar ze zijn nergens zo goed bewaard gebleven als in het uKhahlamba-Drakensberg Park. Dit was voor de UNESCO reden om het park in 2000 op de Werelderfgoed lijst te plaatsen.

Het klimaat is het hele jaar mild. Hoog in de bergen kan 's nachts de temperatuur wel flink dalen. In de winter (mei t/m september) is er kans op zware sneeuwval. Hou in de bergen altijd het weer in de gaten want er kan snel onweer of dichte mist ontstaan. Er zijn diverse plekken om te overnachten o.a. op campings, in berghutten of zelfs in de grotten.

© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com