Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Waar wilt u naartoe?
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Wat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.Reisgidsen en Landkaarten

Header
Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve

In het hart van Zululand, in het noordoosten van KwaZulu-Natal, ligt het Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve. In 1895 opgericht ter bescherming van de laatste neushoorns in Natal en al in 1897 uitgeroepen tot wildreservaat. Daardoor is Imfolozi het op een na oudste wildreservaat van Afrika.

Voorheen bestond het reservaat uit 2 verschillende parken nl. Hluhluwe Park in het noorden en Umfolozi Park in het zuiden. Doordat ze zijn samengevoegd en verbonden door het Corridor Reserve, is Hluhluwe-Imfolozi met 96.000 ha nu een van de grootste parken van Zuid-Afrika. Het is hier minstens net zo mooi als in Kruger èn een stuk minder druk.Het landschap is heel divers met veel bomen en planten die door de inheemse Zulu nog gebruikt worden voor voedsel en medicijnen.Ooit was dit gebied het exclusieve jachtdomein van de beroemde Zulu koning Shaka.

Hluhluwe-Imfolozi is bekend geworden vanwege het succesvol redden van de witte (breedlip) neushoorn die, vanwege de jacht, met uitsterven werd bedreigd. Er waren nog maar ca. 20 neushoorns toen de specialisten van de Game Capture Unit met hun "Operation White Rhino" de neushoorn hebben behoedt tegen uitsterven. Inmiddels zijn er weer meer dan 1.400 witte en 300 zwarte neushoorns. Naast de witte neushoorn wordt ook de zwarte (puntlip) neushoorn beschermd.

FLORA EN FAUNA
Hluhluwe: heuvelachtig, grasland en dicht struikgewas.
Imfolozi: is vlakker, droger en kaler dan Hluhluwe.

Witte Neushoorn in Hluhluwe ImfoloziHluhluwe-Imfolozi heeft veel groot en klein wild; leeuw, giraffe, olifant, zebra, witte en zwarte neushoorn, cheetah, buffel, nijlpaard, nijlkrokodil, wrattenzwijnen, impala, nyala, waterbok, gnoe, kudu, duiker, jachtluipaard, hyena, blue wildebeest, genet, bushbaby en diverse bokken.

Door de diversiteit in het park zijn er meer dan 300 soorten vogels geregistreerd waaronder ook hele bijzondere en zeldzame: Bateleur, grondneushoornvogel, witruggier, Rudds Apalis (apalis), Pink throated Twin spot (astrild), Lemon breasted Canary (kanarie), Green Coucal (koekoek), Southern Banded Snake Eagle (slangenarend), Secretary bird (secretarisvogel), Black winged Plovers (plevier), Honey Buzzard (wespendief), African Broadbill (breedbek), duizenden watervogels, eenden en zilverreigers.

ACTIVITEITEN
Game drive met eigen auto, diverse hides en uitzichtpunten, wandelingen met een gids, dag- en avond game drives, boottocht over de Hluhluwe rivier. In het Centenary Game Capture Centre kun je met een gids rondlopen, er is een informatiecentrum en een museum.

Wilderness area is een gebied van 30.000 ha waar geen wegen zijn. Het ligt in het zuiden van Imfolozi. Hier wordt de weekend wilderness trail georganiseerd. Het is te boeken van half maart - half december. Dit is een 3-daagse wandeling in het hart van het gebied onder begeleiding van een ervaren game ranger. Overnachtingen in een tent.

FACILITEITEN
Hluhluwe: bar, lounge, restaurant, winkel met basisvoorzieningen en souvenirs, zwembad, benzinepomp.
Imfolozi: winkel met basisvoorzieningen en souvenirs, take away restaurant, benzinepomp, verkoop handgemaakte spullen door lokale bewoners.

ACCOMMODATIE
Hilltop camp is het oudste kamp in KwaZulu-Natal: luxe lodge met bijbehorende non-catering chalets. Self-catering rondavels en chalets.
Mtwazi Lodge, Muntulu Bush Lodge en Munywaneni Bush Lodge allemaal self-catering (evt. met kok).
Mpila Camp: self-catering cottages, chalets, safaritenten.

HOE KOM JE ER
Er zijn meerdere ingangen.
Hluhluwe: ingang bij de Memorial gate. Op de N2 bij Hluhluwe eraf. Dan nog ca. 17 km tot aan de ingang.
Beide parken: Nyalazi gate. Op de N2 bij Mtubatuba eraf. De R618 blijven volgen. Deze weg loopt dwars door het park en komt uit bij Hlabisi.
Imfolozi: Cengeni Gate in het westen. Vanaf uLundi ca. 30 km.

© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com