Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Waar wilt u naartoe?
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Wat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.Reisgidsen en Landkaarten

Header
MKHUZE GAME RESERVE

Dit ca. 40.000 ha grote wildreservaat, voorheen Mkuzi geheten, ligt tussen de noordelijk gelegen Lebombo Mountains en het oostelijk gelegen Greater St. Lucia Wetland Park. Het bestaat al sinds 1912 en is daarmee een van de oudste parken. Mkhuze Game Reserve ligt niet direct aan een toeristische route waardoor het (nog) weinig bezoekers trekt. Vanwege het tropische èn subtropische klimaat komen er in het reservaat veel soorten fauna voor.

FLORA EN FAUNA
Vogelspotters en wildliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Mkhuze Game Reserve. Het reservaat is rijk aan 78 geregistreerde soorten wild en meer dan 400 geregistreerde soorten (tropische) vogels. Er komen zelfs een aantal zeldzame vogels voor waaronder de Neergaard's Sunbird (honingzuiger, bijna met uitsterven bedreigd!) en de African Broadbill (Kaapse Breedbek). Vogelspotten in Mkhuze kan het hele jaar door maar in de zomer is het echt geweldig als trekvogels zoals de Broad-billed Roller (Breedbek scharrelaar), Emerald Cuckoo (smaragd koekoek) en Woodland Kingfisher (bosveld visvanger) hier naartoe komen.

Wat het wild betreft vind je hier de zwarte en witte neushoorn, eland, giraffe, buffel, nyala, blue wildebeest, warthog, impala, kudu en nog diverse, kleinere antilopen. Ook de olifant, luipaard, cheetah, suni en hyena verblijven hier maar zul je minder gauw zien. De Nhlonhlela en Nsumo pans zijn de verblijfplaatsen van de nijlpaarden, krokodillen, pelikanen en diverse eenden en ganzen, die in het voorjaar bij elkaar komen. Vanuit de koortsbomen zie je visarenden speuren om vervolgens scherend over het water hun prooi te grijpen.

ACTIVITEITEN
In het park zijn verharde en onverharde wegen. Er zijn een paar picknickplaatsen bij de Nsumo Pan en de Nxwala hide. Je kunt zelf rijden of met een ranger dag- of nachtdrives maken. Er zijn observatiehutten bij de Kubube, Kamasinga en Kwamalibala Pans.

FACILITEITEN
Er is geen winkel, bij de receptie zijn basisbenodigheden en souvenirs verkrijgbaar. Het kleine restaurant (Rhino Dine-O take-away) is op vaste tijden open voor ontbijt, lunch en avondeten. Er is een zwembad en een benzinepomp.

ACCOMMODATIE
In Mantuma Camp staan cottages, chalets en safaritenten.
De Emshopi Camping ligt 1 km van de hoofdingang en 9 km van Mantuma Camp.
Nhlonhlela Bush Lodge is een 8 persoons lodge die uitkijkt op de Nhlonhlela Pan.

HOE TE KOMEN
Over de N2 afslaan bij Mkuze. Na 18 km over een slechte gravelweg met veel gaten kom je bij de hoofdingang. Na 10 km kom je bij Mantuma Camp.

© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com