Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Waar wilt u naartoe?
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Wat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.Reisgidsen en Landkaarten

Header
MAPUNGUBWE NATIONAL PARK
Mapungubwe National Park (hill of the jackals) is een park waar je prachtige natuur vindt, heel veel wildlife ziet en waar je een belangrijk archeologisch gebied kunt bezoeken. Het park is heel afwisselend, eerst is het vlak met zandstenen formaties, dan weer bosachtig en vervolgens weer bergachtig. Sinds 1995 is het onderdeel van SAN parks en sinds juli 2003 is het uitgeroepen tot World Heritage Site.

FLORA EN FAUNA
Er zijn 24 soorten Acacia bomen en diverse Mopane bomen waardoor het nogal dichtbegroeid is met canopy (hoge boomtoppen).

Alle bekende dieren zijn hier te vinden: olifant, giraffe, zebra, zwarte neushoorn, witte neushoorn (zeldzaam), kudu, wrattenzwijn, eland, blue wildebeest, impala, red hartebeest, klipspringer, steenbok, gemsbok, duiker, waterbok, bosbok, leeuw (zeldzaam), luipaard, brown en spotted hyena (zeldzaam), bosvarken, aardvark, cheetah (zeldzaam) en wild dog (zeldzaam).

Een paar van de wel 400 soorten vogels zijn o.a. Tropical Boubou (Ethiopische Fiskaal), Pel’s Fishing Owl (Pel visuil), de Kori Bustard (kori trap) en veel Black Eagles. Ook zijn er diverse reptielen. Het is misschien goed om te weten dat nog regelmatig de Black mamba en de Python worden gezien! Bij de waterpoelen heb je grote kans de krokodillen en nijlpaarden te zien.


ACTIVITEITEN
Tree top walk (canopy), ochtend, middag of avond game drives met gids, Eco route zelf rijden, vogels spotten, een bezoek met gids aan Mapungubwe Archeological Site en de San Rock Art sites.
The Confluence: 3 landenpunt met uitzicht over het punt waar de Shashe en Limpopo rivieren samenkomen. Er zijn picknickplaatsen in de schaduw, toiletten en een klein winkeltje.

FACILITEITEN

Picknickplekken, game hides, bird hides.

ACCOMMODATIE
Leokwe Rest Camp: is tevens hoofdkamp, self catering cottages en zwembad
Limpopo Forest Tented Camp: semi luxe tenten
The Mazhou Camping Site: 10 plaatsen
Tshugulu Lodge: luxe lodge alleen voor een groep te boeken, zwembad
Vhembe Wilderness Trails: 4 units voor 3-daagse trail


MAPUNGUBWE ARCHAEOLOGICAL SITE

In 1932 ontdekten archeologen een onbekend graf waarin veel goud lag. Het lag op de top van een rots, de Mapungubwe Hill. De objecten die ze gevonden hebben zijn; voorwerpen van klei en ivoor, gouden ornamenten, juwelen, kookpotten, drinkbekers, resten aardewerk en glazen sieraden. Deze prehistorische voorwerpen geven een duidelijk beeld hoe deze mensen in de 8e en 9e eeuw geleefd hebben. Het vermoeden bestaat dat dit Afrikaanse koninkrijk door de handel met Oost-Afrika, het toenmalige Perzië, Egypte, India en China rijk is geworden. De opvallendste en tevens belangrijkste vondsten waren een gouden neushoorn, een gouden kom en een gouden scepter. Deze vondsten waren voor de UNESCO reden om het in 2003 tot World Heritage Site te verklaren.

Naast deze opgravingen zijn er ook ruïnes, San Rock Paintings, diverse gravures en heel opvallend, fossiele voetafdrukken en skelet restanten van de dinosaurus (65 miljoen jaar geleden uitgestorven).

De San Rock Paintings die hier voorkomen zijn niet hetzelfde als in KwaZulu-Natal. Daar is de eland het meest voorkomende dier terwijl het in Limpopo juist de antilope is. Ook zijn er tekeningen waar andere dieren in voorkomen zoals de kudu, giraffe en olifant. Het is opvallend dat de kudu zo vaak voorkomt omdat dit eigenlijk meer gebruikelijk is in Zimbabwe.

De vondsten worden nu tentoongesteld in het Mapungubwe Museum in de Universiteit van Pretoria.

HOE KOM JE ER
Via de N1 noord richting Polokwane, R521 naar Dendron/Pontdrift. Vanaf daar de borden volgen.

© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com