Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Waar wilt u naartoe?
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Wat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.Reisgidsen en Landkaarten

Header
MARAKELE NATIONAL PARK

Marakele, "place of sanctuary" in het Tswana, ligt in het hart van de Waterberg Mountains. Het park ligt tussen een droog westelijk gedeelte en een nat oostelijk gedeelte van Zuid-Afrika. Het bestaat uit met grasbegroeide heuvels, diepe valleien en hoge bergen. In 1994 is het tot nationaal park benoemd maar de naam was toen nog Kransberg National Park.


FLORA EN FAUNA
Er valt relatief veel regen waardoor het park flink begroeid is. Er zijn yellowwood trees, cedar trees, 5 m hoge cycaden (broodboom) en boomvarens.

Alle grote dieren zijn aanwezig; olifanten, veel zwarte en witte neushoorns, luipaard, buffel, leeuwen, cheetah, wild dog (geherïntroduceerd) en brown hyena. Het bekendst zijn de Tuli olifanten die hier in 1999 zijn vrijgelaten. Ook diverse antilope soorten zijn aanwezig zoals reedbuck, mountain reedbuck, eland, tsessebe, sabelantilope, kudu, eland, impala, waterbok en nog veel kleinere soorten. Marakele heeft een van de grootste Cape Vulture kolonies ter wereld (ca. 800 broedende paren).

ACTIVITEITEN
Game drives overdag en 's avonds, ochtend "bush" wandelingen met gids.
Een rit naar de Sentech Towers boven op de pas, waar de aasgieren broeden.

FACILITEITEN
Geen. Voor winkels ben je aangewezen op Thabazimbi.

ACCOMMODATIE
Tlopi Tented Camp: self-catering safaritenten bij de Apiesrivierpoort Dam. Er zijn geen hekken! Alleen per 4x4 bereikbaar.
Matlabas River: self-catering safaritenten.
Bontle Camping: 38 plaatsen voor tent en caravan.
Bush camp: self-catering hutten. Alleen per 4x4 bereikbaar.

HOE KOM JE ER
N1 naar Bela-Bela, R516 volgen tot Thabazimbi of via N4 bij Brits, afslag R511 naar Thabazimbi. Een 4x4 auto wordt aanbevolen want de meeste wegen in het park zijn alleen met 4x4 toegankelijk.

© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com