Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Reizen Zuid-Afrika
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Nederlandstalige reisgids PanoramarouteNederlandstalige reisgids Panoramaroute

Wat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.

Deze Nederlandstalige reisgids geeft een prachtig overzicht van de meer dan 60 bezienswaardigheden in Zuid-Afrika, en het adembenemende landschap van de Drakensbergen, de Panoramaroute, de Watervallenroute en de beste plekken voor het spotten van walvissen.

Reisgidsen en Landkaarten

Header
PANORAMA ROUTE

De Panorama Route ligt in het noordoosten van Mpumalanga. Deze route voert je langs spectaculaire vergezichten en bijzondere natuurverschijnselen, vandaar de naam Panorama Route.
Bij Sabie neem de je afslag R532. Hier kom je langs diverse watervallen, zie Watervalroute en kom je uit bij Graskop.

De 1e stop is bij:

  • De Pinnacle: deze spits toelopende rotsformatie komt bijna 30 m boven het dichtbegroeide bos uit.
  • God's Window: een uitzichtpunt waar je bij goed weer een geweldig uitzicht hebt over de Blyde River Canyon en het Laagveld. Ook loopt er een vrij steil wandelpad naar boven door een klein stukje overgebleven regenwoud met inheemse planten, varens en bomen. Er hangt bijna altijd een wolkendek boven de bergen dus je moet een beetje geluk hebben.
  • Wonderview: is het hoogste uitkijkpunt langs de route nl. 1.730 m. Ook hier heb je, uiteraard bij goed weer, een geweldig uitzicht.
  • Bourke's Luck Potholes: hier komen 2 rivieren samen, de Blyde en de Treur. Door de kolkende watermassa's die vermengd waren met zand en grind en door erosie, zijn de rotsformaties door de eeuwen heen steeds verder uitgesleten. De gouddelver Tom Bourke vond hier wat goud en voorspelde dat er veel goud te vinden was. Helaas voor hem was het niet genoeg om er rijk van te worden. De Potholes zijn naar hem genoemd. Vanaf het bezoekerscentrum loopt een pad naar de potholes.
  • Three Rondavels: deze 3 uniek gevormde heuvels zijn ontstaan door erosie. Ze bestaan uit leisteen onder een kap van hard kwarts waar dennebomen op groeien. De naam komt omdat ze lijken op rondavels, de traditionele hutten van de Xhosa stam. De toppen hebben ook een naam en zijn genoemd naar 3 vrouwen van Chief Maripi Mashile nl. Magabolle, Mogoladikwe en Maseroto. Doordat ze bijna 700 m boven het bos uitsteken zijn ze al duidelijk van ver te zien.

    Vanaf hier kun je kiezen om door te rijden over de R532 naar de volgende bestemming of om dezelfde route weer terug te rijden.
  • Blyde River Canyon: zie Blyde River Canyon en Blyde River Canyon Nature Reserve.


PinacleGods WindowBourke,s LuckThree Rondavels

© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com