Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Waar wilt u naartoe?
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Reisgidsen wegenkaarten en landkaarten Zuid-AfrikaWat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.

Ga je op vakantie naar de West-Kaap bestel dan hier een van de reisgidsen en lees meer over de vele bezienswaardigheden zoals ,Hermanus (walvissen spotten), Gansbaai (kooiduiken naar de witte haai), de vele nationale parken zoals het Tsitsikamma National Park in de Oost-Kaap en natuurlijk het Kruger Park in Limpopo. Een ruime keuze uit Nederlandstalige reisgidsen zoals ANWB, Dominicus, Elmar, Kosmos, National Geographic, Nelles en Trotter en Engelstalige gidsen zoals Footprint, Lonely Planet en Rough Guide. Kiest u voor een individuele rondreis dan is een goede landkaart onmisbaar.Reisgidsen en Landkaarten

Boulders bij Simons Town
Boulders Beach Bij Simon's Town
Simon's Town is vooral bekend vanwege de Afrikaanse pinguïns. Deze pinguïns leven op het strand tussen de boulders, dit zijn grote klompen graniet die bescherming bieden tegen de zuidoostenwind.

Er zijn 2 ingangen. De eerste ingang is bij Foxy Beach. Hier zijn ze het best te observeren vanaf een houten platform. Het 2e strand is Boulders Beach. Dit strand is vooral populair vanwege het zonnen en zwemmen. Soms lopen de pinguïns daar ook.

De Afrikaanse Pinguïn is helaas bedreigd. Ze waren bijna uitgestorven en daarom is Boulders Beach beschermd natuurgebied waar ze vrij rond kunnen lopen. In het verleden werden ze Jackass pinguïns genoemd omdat hun geroep leek op het gebalk van een ezel. Later bleek dat Zuid-Amerikaanse pinguïns dit geluid ook maken. Nu heten ze Afrikaanse Pinguïn omdat het de enige soort is die in Afrika broedt. Hun zwart/witte uiterlijk is niet voor niets, het dient als camouflage. De roofdieren die in het water omhoog kijken zien wit en de roofdieren die op het water kijken zien zwart.

Pinguïns eten het liefst inktvis, sardientjes en ansjovis. Ze kunnen gemiddeld 7 kilometer per uur zwemmen en tot 2 minuten onder water blijven. Hun vijanden in het water zijn de haai, Cape Fur Seal, killer whales (Orca) en op het land de mangoest, genet, huiskatten en honden. De belangrijkste vijand is echter de Kelpmeeuw die de eieren en de pasgeboren kuikens opeet.

In december gaan ze naar zee om zich te voeden. In januari komen ze terug om te paren. Ondanks dat ze het hele jaar broeden begint het broedseizoen in februari. Tussen februari en augustus worden er nesten gebouwd. De paartjes blijven hun hele leven bij elkaar. Ze verdelen eerlijk de taken want ze broeden om en om de eieren en voeden hun jongen om de beurt.

Pinguïns hebben hele scherpe snavels en kunnen daarmee iemand behoorlijk verwonden als ze bijten. Ondanks dat ze er zo grappig uitzien kun je dus beter uit de buurt blijven.

Bij de ingang is een informatiecentrum waar ook souvenirs verkocht worden.

Boulders ligt ca. 1.2 km ten zuiden van Simon's Town. Net voorbij het centrum van Simon's Town staan bordjes met pinguïns erop. Dus het is niet te missen. Op de parkeerplaatsen is voldoende ruimte. Beide plekken zijn rolstoel toegankelijk. Bij hoog tij kan het strand niet bereikbaar zijn.

Afrikaanse Pinguin Bij Boulders Beach Simons TownAfrikaanse Pinguin Bij Boulders Beach Simons TownAfrikaanse Pinguin Bij Boulders Beach Simons TownAfrikaanse Pinguin Bij Boulders Beach Simons TownAfrikaanse Pinguin Bij Boulders Beach Simons Town

© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com