Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Waar wilt u naartoe?
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Reisgidsen wegenkaarten en landkaarten Zuid-AfrikaWat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.

Ga je op vakantie naar de West-Kaap bestel dan hier een van de reisgidsen en lees meer over de vele bezienswaardigheden zoals ,Hermanus (walvissen spotten), Gansbaai (kooiduiken naar de witte haai), de vele nationale parken zoals het Tsitsikamma National Park in de Oost-Kaap en natuurlijk het Kruger Park in Limpopo. Een ruime keuze uit Nederlandstalige reisgidsen zoals ANWB, Dominicus, Elmar, Kosmos, National Geographic, Nelles en Trotter en Engelstalige gidsen zoals Footprint, Lonely Planet en Rough Guide. Kiest u voor een individuele rondreis dan is een goede landkaart onmisbaar.Reisgidsen en Landkaarten

Cape penninsula
Cape Peninsula - Het Kaapse Schiereiland
Hout Bay
Hout Bay is een belangrijke vissersplaats. In het weekend is het strand populair en komen er veel surfers. In Hout Bay vindt je veel winkeltjes, coffeeshops, restaurants en café's. Hout Bay heeft een gezellige haven. Mariner's Wharf ligt tussen het strand en de haven en heeft een bistro, een visrestaurant, een winkel die zeecuriosa verkoopt en er is een vismarkt. Ook kun je een boottocht maken vanuit de haven naar b.v. Duiker Island. Het Hout Bay museum gaat over de geschiedenis van Hout Bay maar je kunt ook een gids boeken om natuurwandelingen door de bergen te maken. Boven Hout Bay is de Sentinel te zien, een rotsformatie bij Kaapstad. Hout Bay heeft de kleinste pub van Afrika genaamd "The Workshop". Het hangt vol met gereedschap en is open tot 2 uur 's nachts.
 • Chapmans Peak Drive
  De Chapmans Peak Drive is een toeristische route tussen Houtbay en Noordhoek en officieel geopend in 1922. Tijdens de rit kijk je uit op de Atlantische Oceaan. Deze (tol)weg is beroemd vanwege de indrukwekkende kliffen. Het loopt helemaal boven langs de kust, is 9 km lang en heeft 114 bochten. Onderweg is boven op een 160 m hoge klif, die loodrecht uit zee oprijst, een uitkijkplatform aangelegd. Op de top van de berg (592 m) heb je een zicht van 360º. Wanneer het slecht weer is of als er werkzaamheden plaatsvinden, is de weg gesloten. Van tevoren informeren is dan ook zinvol.

 • Noordhoek
  Dit is een klein kustplaatsje met een 8 km lang wit zandstrand. Vanwege de sterke stromingen is het helaas niet geschikt om te gaan zwemmen maar daarom wel ideaal om te surfen of te waterskiën. Op het strand kun je heerlijk paardrijden of een lange wandeling maken.
  Er ligt een wrak van een stoomboot de "Kakapo" die in 1900 tijdens een storm is vergaan. In de Noordhoek Farm Village kun je wijnproeven, er zijn winkeltjes, kunstgalerijen, workshops en restaurantjes.

 • Silvermine Nature Reserve
  Het Reserve ligt "om de hoek" bij Noordhoek. Er zijn 2 ingangen. Ingang 1 ligt aan de Ou Kaapse Weg. Hier kun je mountain biken en er zijn wandelpaden die variëren van eenvoudig tot zwaar en diverse picknickplaatsen. Als je naar de top van de Constantiaburg Mountain loopt heb je een prachtig uitzicht op Hout Bay. Er is ook een rolstoeltoegankelijk looppad. Ingang 2 ligt iets verder. Vanaf hier kun je naar Kalk Bay lopen of je kunt kiezen uit diverse routes. Onderweg kom je watervallen tegen.

 • Kommetjie
  Als je overdag bovenlangs Kommetjie rijdt, zie je de Slangkoppunt Vuurtoren aan het strand. 's Nachts is de lichtbundel zelfs vanuit Hout Bay te zien. Je kunt de vuurtoren beklimmen en hebt dan uitzicht op o.a. de Tafelberg en de Chapmans Peak. Het strand is vooral populair bij windsurfers; er worden hier surfkampioenschappen gehouden. De Imhoff Farm bestaat uit een kwekerij, restaurants, snakepark, art & craft shops en er wordt handgemaakte kaas verkocht. Iedere eerste zaterdag van de maand vindt de populaire boerenmarkt plaats. In Masiphumele, een township nabij Kommetjie, woont voornamelijk de Xhosa bevolking. Het is mogelijk dit township te bezoeken.

 • Scarborough
  Dit is een klein, en tevens het laatste, plaatsje, aan de Atlantische kust. Het heeft een klein maar veilig strand en prachtige zonsondergangen. In Shusters Bay leeft de Cape Clawless otter en het is een perfekte plaats om walvissen te zien (juni - november). De lagune wordt 's zomers druk bezocht. Bij Scarborough liggen Witsand Bay, Misty Cliffs en Scarborough Beach waar je heerlijk kunt wandelen en prima kunt surfen. Het gebied is ook populair om te vissen. Aan de hoofdstraat zie je een rotsformatie die lijkt op een kameel en daarom Camel Rock is genoemd.

 • Muizenberg
  Is vooral bekend door de felgekleurde strandhuisjes langs het strand bij het (fastfood)paviljoen. Er is een 36 km lang wit zandstrand en de zee is kalm, het water is heerlijk van temperatuur en het is veilig om hier te zwemmen. De kust is bijna 40 km (tot Gordon's Bay). Muizenberg is vooral populair bij surfers, vissers en mensen die hun hond uitlaten op het strand. Cecil John Rhodes heeft hier ooit een vakantiehuis gekocht (Barkly Cottage) en al gauw schoten de vakantievilla's als paddestoelen uit de grond. Inmiddels heet het Rhodes Cottage en is het een museum. In de 19e eeuw was het een van de belangrijkste vakantieplaatsen van het land maar tegenwoordig komt iedereen hier. Bij Surfer's Corner zie je veel beginnende surfers. Bij het strand ligt een zwembad met zeewater en zijn er veel groene gazons.

 • Kalk Bay
  Kalk Bay is een pittoresk vissersplaatsje. Rond lunchtijd kun je in de haven de vissersmannen hun vangst zien uitladen. Er zijn 3 grotten die je kunt bezoeken. Kalk Bay is vooral bekend om zijn vele antiekwinkels en galerieën in de Main Street. Het Kalk Bay Theatre is een theater met restaurant en gevestigd in een voormalige historische kerk.

 • Fish Hoek
  Op het strand van Fish Hoek vindt je kleedhokjes, koffiehuizen en een jachtclub. Je kunt hier veilig zwemmen en daardoor is het strand vooral populair bij gezinnen. Ook zeilliefhebbers en windsurfers komen hier graag. Er worden regelmatig zeilwedstrijden gehouden. De Jager's Walk Promenade loopt langs de rotsachtige kustlijn. In de baai komen de walvissen om te kalven. In de haven zie je veel catamarans en hobie cats. In Peers Cave zijn overblijfselen te zien van de 12.000 jaar oude Fish Hoek Man evenals wat gereedschap uit het stenen tijdperk. De opgravingen uit de Peers Cave liggen in het Fish Hoek Valley Museum. In het verleden mocht er geen drank worden verkocht maar dit is (pas) in de negentiger jaren gewijzigd.
© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com