Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Waar wilt u naartoe?
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Reisgidsen wegenkaarten en landkaarten Zuid-AfrikaWat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.

Ga je op vakantie naar de West-Kaap bestel dan hier een van de reisgidsen en lees meer over de vele bezienswaardigheden zoals ,Hermanus (walvissen spotten), Gansbaai (kooiduiken naar de witte haai), de vele nationale parken zoals het Tsitsikamma National Park in de Oost-Kaap en natuurlijk het Kruger Park in Limpopo. Een ruime keuze uit Nederlandstalige reisgidsen zoals ANWB, Dominicus, Elmar, Kosmos, National Geographic, Nelles en Trotter en Engelstalige gidsen zoals Footprint, Lonely Planet en Rough Guide. Kiest u voor een individuele rondreis dan is een goede landkaart onmisbaar.


Reisgidsen en Landkaarten

Kirstenbosch botanical gardens
Kirstenbosch National Botanical Garden
Aan de voet van de Tafelberg ligt Kirstenbosch, een 528 ha (bijna 5,2 km²) groot gebied waar je heerlijk kunt wandelen. De Botanische Tuinen zijn een onderdeel van dit gebied en omvat 36 ha. Je kunt hier meer dan 4.000 inheemse planten en bloemen bekijken. Er is een informatie centrum waar je een gedetailleerde plattegrond kunt krijgen van de wandelpaden die in de tuin zijn aangelegd, verder zijn er verschillende restaurants en winkels.

De tuin is in augustus t/m oktober op zijn mooist, als alles in bloei staat. Heel bijzonder zijn dan de Protea's die in veel verschillende kleuren en maten te zien zijn. Rond die tijd staat de King Protea (zie foto rechts) nog in bloei. De bloemen van deze Protea hebben een doorsnede van wel 15 - 20 cm en trekken veel suikervogels aan. Het wordt speciaal met bordjes aangegeven waar de King Protea te vinden is.

Er komen hier veel verschillende vogels voor, waaronder prachtig gekleurde Sunbirds en de gele Kanarie. Al lopend kom je steeds hoger en op het laatst heb je dan een prachtig uitzicht over Kaapstad. Om de zoveel meter staan er bankjes en elk bankje is opgedragen aan 1 of meerdere personen. Diverse wandelpaden lopen door naar de top van de Tafelberg.

Tuin is eigenlijk geen goed woord. Kirstenbosch is een gigantisch park met heel veel wandelpaden en verdeeld in verschillende gebieden zodat je iedere keer weer in een andere "tuin" terecht komt. Het is zo groot dat je in 1 bezoek niet eens alles kunt bekijken.

Op zondagmiddag zijn er altijd concerten in Kirstenbosch. De Capetonians (bewoners uit Kaapstad) komen hier dan met hun picknickmanden en drankjes.
Van november - april van 17.30 - 18.30 uur zijn er openlucht concerten.
Van mei - oktober van 18.00 - 20.30 uur wordt het binnen gehouden in het Silvertree Restaurant. De toegangsprijs is inclusief een welkomstdrankje en een voorgerecht. Reserveren is noodzakelijk vanwege het aantal beschikbare plaatsen.

In Kirstenbosch is een bezoekerscentrum, een koffieshop, een tuincentrum en diverse restaurants. Het is het hele jaar door geopend. Kirstenbosch is vanuit Kaapstad bereikbaar via de M3 en de M63.

© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com