Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Waar wilt u naartoe?
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Reisgidsen wegenkaarten en landkaarten Zuid-AfrikaWat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.

Ga je op vakantie naar de West-Kaap bestel dan hier een van de reisgidsen en lees meer over de vele bezienswaardigheden zoals ,Hermanus (walvissen spotten), Gansbaai (kooiduiken naar de witte haai), de vele nationale parken zoals het Tsitsikamma National Park in de Oost-Kaap en natuurlijk het Kruger Park in Limpopo. Een ruime keuze uit Nederlandstalige reisgidsen zoals ANWB, Dominicus, Elmar, Kosmos, National Geographic, Nelles en Trotter en Engelstalige gidsen zoals Footprint, Lonely Planet en Rough Guide. Kiest u voor een individuele rondreis dan is een goede landkaart onmisbaar.Reisgidsen en Landkaarten

Robben eiland
Robbeneiland

Wie kent Robbeneiland (zo genoemd vanwege de grote zeehondenpopulatie) niet. Berucht omdat het meer dan 300 jaar lang gebruikt werd om gevangenen en bannelingen op te sluiten. Beroemd omdat Nelson Mandela er 27 jaar gevangen heeft gezeten in cel "Number Four". Het ligt ca. 12 km voor de haven van Kaapstad.

Er heeft zich dus nogal wat afgespeeld op dit eiland. Al in 1636 was het een strafkolonie. In de 18e eeuw heeft het ook gediend als ziekenhuis waar lepra patiënten in quarantaine verbleven. In de 2e wereldoorlog werd het mede gebruikt als trainings- en verdedigingscentrum. In 1963 werd Mandela samen met 7 andere anti-apartheidsactivisten tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld voor sabotage. In 1991 werden de laatste politieke gevangenen vrijgelaten. Tegenwoordig is het een beschermd monument en tot World Heritage Site verklaard. De bedreigde reuzenstern broedt op het noorden van het eiland.

De boottocht tussen Kaapstad en Robbeneiland duurt ca. 45 minuten maar bij harde wind en/of hoge zee wordt er niet gevaren. Tijdens de boottrip kunt je verschillende zeezoogdieren zien zoals Kaapse robben, Zuidkapers en verschillende soorten dolfijnen. Het is een halve dagtrip; de toer duurt ongeveer 3½ tot 4 uur inclusief de boottocht. Je krijgt een rondleiding door de gevangenis, een bustoer over Robbeneiland en een bezoek aan het museum. Er zijn (nog steeds) ex-gevangenen als gids, die uit eigen ervaring kunnen vertellen hoe het er vroeger aan toe ging.

Hou er rekening mee dat je minimaal een week (in het hoogseizoen wel 2 weken) van tevoren moet reserveren. Dit kan bij de Nelson Mandela Gateway in de rode klokkentoren bij het V&A Waterfront, door vooraf te bellen of een e-mail te sturen.

© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com