Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Waar wilt u naartoe?
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Reisgidsen wegenkaarten en landkaarten Zuid-AfrikaWat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.

Ga je op vakantie naar de West-Kaap bestel dan hier een van de reisgidsen en lees meer over de vele bezienswaardigheden zoals ,Hermanus (walvissen spotten), Gansbaai (kooiduiken naar de witte haai), de vele nationale parken zoals het Tsitsikamma National Park in de Oost-Kaap en natuurlijk het Kruger Park in Limpopo. Een ruime keuze uit Nederlandstalige reisgidsen zoals ANWB, Dominicus, Elmar, Kosmos, National Geographic, Nelles en Trotter en Engelstalige gidsen zoals Footprint, Lonely Planet en Rough Guide. Kiest u voor een individuele rondreis dan is een goede landkaart onmisbaar.Reisgidsen en Landkaarten

Kabelbaan tafelberg
De Tafelberg
De Tafelberg is letterlijk het hoogtepunt van Kaapstad en ligt in het Table Mountain National Park. De kabelbaan bestaat al sinds 1929. De allereerste cabines zijn nog bij de ingang te vinden. Of de cabine naar boven gaat is sterk afhankelijk van het weer, dit kan heel snel omslaan. Meestal waait het nogal hard en dan wordt de kabelbaan gesloten. Het beste is om vooraf te informeren om teleurstellingen te voorkomen. Dit kan door te bellen of op de website te kijken. Daarop wordt aangegeven wat de weercondities zijn en er is een webcam van het dalstation en het bergstation.

Hou, vooral in het hoogseizoen, rekening met lange wachttijden. Het wachten wordt echter ruim beloond als je eenmaal boven bent. Omdat de cabine continu draait heeft iedereen een goed uitzicht. Binnen 10 minuten ben je boven. Er kunnen wel 900 mensen per uur vervoerd worden.

Een stenen pyramide, gebouwd in 1865 voor driehoeksmeting onderzoek door Sir Thomas Maclear, geeft het hoogste punt van de Tafelberg aan nl. 1.086 m boven zeeniveau.

Bij mooi weer heb je een schitterend uitzicht over Kaapstad en omgeving. Aan de linkerkant van de berg liggen 12 Apostles en Lions Head en aan de rechterkant Devil's Peak. Met een goede verrekijker kun je in de verte het stadion zien, dat is gebouwd voor het WK 2010 en ver voor de kust ligt Robben Eiland.

Op de Tafelberg kun je gewoon wat rondlopen en genieten van het uitzicht maar er zijn ook 3 wandelroutes die makkelijk te lopen zijn en variëren van 15 tot 45 minuten. Ook is het mogelijk helemaal naar beneden te lopen. Vanuit Kirstenbosch zijn er routes die naar boven gaan.
De enige dieren die hier zo hoog op de berg leven en je zeker tegen zult komen zijn de Dassies (Rock Hyraxes). Ze mogen niet gevoerd worden want ondanks dat ze er zo leuk uitzien, kunnen ze flink bijten. Verder leven hier o.a. de Red-winged Starlings. Deze vogels voelen zich hier helemaal thuis en voeden zich met het fruit en de bessen die op en rond de berg groeien. Maar als ze de kans krijgen zullen ze niet nalaten het eten van bezoekers in te pikken. Andere vogelsoorten zijn de Sunbirds, Rock Kestrels en de Black Eagle.

Er is een zelfbedieningsrestaurant en een souvenirshop.

© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com