Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Reizen Namibië
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Reisgids NamibieWat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.

Kom meer te weten over je reisbestemming zoals de Herero en Himba bevolking, cultuur, klimaat, geschiedenis, natuur en bezienswaardigheden. Een goede reisgids met nuttige informatie en praktische tips is vooral tijdens de vakantie onmisbaar. De reisboeken bevatten informatie over de Caprivistrook, de Fish River Canyon, de Skeleton Coast, de Namib desert, de steden Windhoek, Lüderitz en Swakopmund en uiteraard de prachtige nationale parken. Ga je op safari in het Namib Naukluft National Park met de Sossusvlei of Etosha National Park, dan kun je eigenlijk niet zonder een natuurgids als naslagwerk om de vele diersoorten te herkennen.


Reisgidsen en Landkaarten

Header Namibie
NAMIBIË "woestijnland"
Een uitgestrekt en ongerept land met enorm verschillende landschappen, dàt is Namibië. Dit geweldige land heeft uitgestrekte woestijnen, bergen, eindeloze vlaktes, een ruige kustlijn en prachtige wildparken. Belangrijke trekpleisters zijn o.a. de rode duinen van Sossusvlei, de verlaten Skeleton Coast, het overvloedige wild bij Etosha Pan, de indrukwekkende Fish River Canyon en de waterrijke Caprivi Strip. Namibië is afgeleid van de Namib Desert, de oudste woestijn ter wereld.

Vanwege de goede wegen is Namibië ideaal om zelf met een auto of camper door te reizen. Omdat het land zo enorm groot is leg je aanzienlijke afstanden af en kan het zelfs voorkomen dat je tientallen kilometers niemand tegenkomt. Namibië is een veilig en stabiel land met zeer vriendelijke bewoners. In het dunst bevolkte land van Afrika leven diverse culturen naast elkaar zoals de San (bosjesmannen), Himba, Herero en Europeanen. Het Duitse verleden is niet alleen te zien aan de gebouwen en plaatsnamen zoals Lüderitz en Swakopmund maar ook vanwege het eten. Wat te denken van vers gebakken appeltaart, een Wiener Schnitzel, Sachertorte of Sauerkraut.
Een paar van de vele hoogtepunten
Windhoek "het hart van Namibië"
Windhoek is de hoofdstad en ligt centraal in Namibië op 1.660 m hoogte. Het is een multiculturele stad met veel winkels, café's en restaurants. Op Indepence Avenue kun je naar hartelust winkelen of op een terrasje zitten. Het koloniale Duitse verleden is nog te zien aan de Duitse architectuur. Voor veel mensen is Windhoek niet meer dan een startpunt van de reis. Voor degenen die meer tijd hebben kan er het een en ander bezocht worden zoals b.v. "The Old Brewery". Dit was ooit een grote bierbrouwerij maar er is nu een grote Craft Market in gevestigd waar tientallen souvenirs te koop zijn. Onder begeleiding van een gids kan een bezoek gebracht worden aan het township Katatura. Hier wonen de meeste inwoners van Windhoek. Op de Soweto markt wordt van alles en nog wat verkocht.

Otjiwarongo
Tussen Windhoek en Etosha NP ligt Otjiwarongo. Op de Okonjima Guest Farm is The AfriCat Foundation gevestigd. Het is in 1991 opgericht en momenteel worden er bijna 100 cheeta's en luipaarden opgevangen. Tijdens een bezoek kom je meer te weten over deze prachtige dieren en kun je ze van dichtbij zien. Het streven is om de dieren terug te zetten in het wild maar soms is dit niet mogelijk b.v. als ze tam of wees zijn of te grote verwondingen hebben.

Fish River Canyon
De Fish River Canyon is de op één na (Grand Canyon in de VS) grootste canyon ter wereld. De 650 km lange Fish River stroomt hier al miljoenen jaren doorheen. De kloof is 160 km lang, 27 km breed en ca. 550 m diep. Er zijn een aantal uitkijkpunten waar je naar toe kunt wandelen. De uitzichten vanaf de rand zijn, vooral tijdens zonsopgang en zonsondergang, prachtig. De Fish River Canyon en het aangrenzende Richtersveld National Park in Zuid-Afrika maken deel uit van het |Ai-|Ais/Richtersveld Transfrontier Park waardoor het één groot gebied is waar dieren vrij kunnen migreren. De canyon eindigt bij Ai-Ais waar warmwaterbronnen zijn.

Namib-Naukluft NP
Het Namib-Naukluft is met een oppervlakte van 49.768km² het grootste Nationale Park van Namibië. Het grenst aan de Atlantische Oceaan en bestaat o.a. uit de Namib woestijn, het Naukluft gebergte, ravijnen en zandduinen. In het park liggen een aantal bezienswaardigheden waaronder de Skeleton Coast, Cape Cross, Swakopmund en Sossusvlei. De Namib woestijn is een van de droogste woestijnen ter wereld.

Skeleton Coast
In het noorden van het Namib-Naukluft NP ligt de Skeleton Coast. Het dankt zijn naam aan de vele schepen die hier vastliepen. De uitgestrekte vlaktes liggen bezaaid met skeletresten en scheepswrakken. Er hangt vaak een dichte mist waardoor het in kombinatie met de zeewind vaak zeer koud is terwijl het in de aangrenzende woestijn zeer heet kan zijn. Maar zowel de Himba's als de dieren en planten hebben zich aan de leefomstandigheden van dit ruige gebied aangepast.

Etosha NP "plaats van het droge water" en "grote witte vlakte"
Etosha National Park ligt in het noorden van Namibië en heeft een oppervlakte van 22.270 km². Het is een van de mooiste, bekendste en grootste parken van Afrika. Dit heeft het park te danken aan de grote hoeveelheden wild en de fascinerende Etosha Pan; een immense zoutpan van bijna 5.000 km². Met meer dan 100 diersoorten en ruim 340 vogelsoorten is het dan ook een waar paradijs. In Etosha komt de zeer zeldzame black-faced impala voor en de olifanten staan bekend als de grootste in Afrika. Vooral rondom de diverse waterdrinkplaatsen zijn veel dieren en vogels te zien.

Caprivi Strip
De Caprivi Strip is een smalle landstrook die ligt ingeklemd tussen Angola, Zambia en Botswana. Dankzij diverse grote rivieren en de vele regen is dit het natste en meest vruchtbare gebied van Namibië. De grote hoeveelheid water trekt niet alleen veel dieren maar er zijn ook meer dan 400 soorten vogels te bewonderen. In de Caprivi Strip zijn 4 nationale parken waar het wild beschermd wordt. In het verleden is er heel veel gestroopt maar inmiddels is de populatie weer redelijk hersteld. De grote kuddes olifanten bewegen zich vrij heen en weer tussen Namibië en de omliggende landen.

► Bestemmingen
• Botswana
• Egypte
• Ethiopië
• Gambia
• Kenia
• Madagaskar
• Marokko
• Mozambique
• Namibië
• Oeganda
• Tanzania
• Tunesië
• Zambia
• Zuid-Afrika
► Info Namibië
• Reis informatie
• Geografie

► VisitAfricaNow
• Adverteren
• Nieuwsbrief
• Over ons
• Contact
• Disclaimer
• Foto`s Afrika© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com