Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Waar wilt u naartoe?
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Reisgidsen Zuid-Afrika

Wat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.

Gaat u op reis naar Zuid-Afrika dan is er bijna voor elk land en elk type reiziger wel een reisgids, verder keuze uit natuurgidsen, wandelgidsen, accommodatiegidsen, vogelgidsen en duikgidsen.


Reisgidsen en Landkaarten

DURBAN

Durban is de grootste stad van KwaZulu-Natal en op 3 na grootste stad van Zuid-Afrika. De eerste mensen die hier woonden waren de San bevolking. Zij noemden het eThekwini, plaats aan de baai. In 1497 zette Vasco da Gama hier voet aan land en noemde het op zijn beurt Bay Natal (Kerstbaai) omdat hij hier met kerst landde. Tenslotte werd er in 1835 besloten een stad te bouwen die genoemd werd naar Cape Governor Sir Benjamin D’Urban. Tot op heden heet het nog steeds Durban, in de volksmond ook wel "Durbs" genoemd.

De Europese kolonisten kwamen aan land en er werd een suikerriet industrie opgezet. Hiervoor waren arbeiders nodig en de Britten haalden duizenden Indiërs om op de suikerrietplantages te werken. Zowel de kolonisten als de Indiërs zijn hier blijven wonen waardoor er tegenwoordig een mix van Europese, Afrikaanse en Indiase cultuur heerst. De bekendste Indiër is toch wel Mahmatma Ghandi die van 1893 tot 1914 in Durban heeft geleefd.

Durban ligt aan de Indische Oceaan en heeft het hele jaar een aangenaam klimaat. De prachtige stranden en de grote strandpromenade "Golden Mile" genoemd, trekken veel toeristen. Het water komt bijna nooit onder de 17°C waardoor het ideaal is om te duiken, vissen en te surfen. Het is uitgegroeid tot een levendige, multiculturele stad met veel (drukke) voorsteden. Natal Bay, de haven van Durban, is al sind 1685 een belangrijke bevoorradingsplaats voor schepen en de drukste haven van Afrika. Hier liggen tientallen boten, schepen, jachten en cruiseschepen.

Tussen 1943 en 1951 vond er in Durban een record aantal haai aanvallen plaats, nl. 21 (waarvan 7 met dodelijke afloop). Dit was uiteraard niet goed voor het imago van de stad. In 1952 zijn er voor het eerst netten geplaatst langs de kustlijn om zwemmers en surfers te beschermen. Sindsdien hebben er in Durban geen aanvallen meer plaatsgevonden. Dit was helaas niet het geval bij de plaatsen ten zuiden van Durban. Hier werden tussen december 1957 en voorjaar 1958, 5 mensen gedood in 107 dagen (infamous Black December). Uiteindelijk zijn er langs de hele 320 km lange kustlijn netten geplaatst.

Voor de kust zwemmen Bottlenose dolfijnen en de Humpback walvissen zijn hier tussen mei en november te zien als ze van de koude Antarctische zee naar de warme wateren van Mozambique en Madagascar migreren om te kalven en te paren.

Een korte opsomming van de vele bezienswaardigheden in Durban:

 • Inanda Mahatma Ghandi Trail: o.a. een bezoek aan het Settlement waar hij heeft gewoond en gewerkt.
 • uShaka Marine World: groot Marine themapark (o.a. een enorm aquarium dat om een scheepswrak is gebouwd).
 • Durban Botanic Gardens: de oudste tuin (1849) en 16 ha groot.
 • Victoria Street Market: Indiase markt.
 • Natal Sharks Board: al 40 jaar ervaring in het voorkomen van haai aanvallen, doet onderzoek, geeft voorlichting en probeert de haaien te behouden.
 • Valley of 1000 Hills: een mooie route vanaf Durban door de heuvels met diverse kunstwinkeltjes.
 • Gateway theatre: 280 winkels, 18 bioscopen, Imax theater, restaurants.
 • Pavillion Westville: 230 winkels, restaurants, bioscopen.
 • The Workshop Shopping Centre: een omgebouwd treinstation met een mix van Afrikaanse, Europese en Indiase cultuur. Diverse shops, de grootste handwerk- en souvenirwinkeltjes, restaurants en bioscopen.
 • Sri Sri Radhanath tempel: een Hare Krishna tempel in Chatsworth.
 • En verder: Japanese Garden, diverse natuurreservaten, nachtclubs, helicoptervluchten, Hindu tempels, Natural Science Museum, rijden op een riksja, etc.
© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com