Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Waar wilt u naartoe?
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Wat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.Reisgidsen en Landkaarten

Header
ITHALA GAME RESERVE

Ithala Game Reserve ligt in het noorden van KwaZulu-Natal. Dit prachtige reservaat is in 1972 opgericht en is nog vrij ongerept. Het ligt in een ruig, overweldigend berglandschap. Ondanks dat Ithala vrij afgelegen ligt, wordt het steeds bekender. In 1982 is het uitgebreid waardoor het inmiddels bijna 30.000 ha omvat. Je kijkt uit op de Ngotshe Mountains en de diepe vallei is een paradijs voor wildliefhebbers. Ithala is niet alleen bekend vanwege het natuurschoon maar ook omdat het een van de oudste rotsformaties ter wereld bezit, sommige zijn al 3.000 miljoen jaren oud. Daarnaast zijn er bewijzen gevonden dat hier al eeuwen geleden mensen hebben geleefd want op tientallen plekken zijn speren en bijlen uit het stenen tijdperk gevonden. Op verschillende plekken in het oostelijke gedeelte van het park zijn San Rock Art afbeeldingen te zien. Het adembenemend mooie landschap is zeer afwisselend wat ook veroorzaakt wordt door de grote hoogteverschillen. In het noorden ligt het ongeveer 400 m boven zeeniveau en in het zuiden bij Louwsberg tot 1.450 m, bijna 1.5 km hoogteverschil.


ZebraFLORA EN FAUNA
De natuur in Ithala is heel gevarieerd en bestaat uit laagveld, valleien, grasland plateaus, bergruggen, heuvels en kliffen. In de zomer staan tientallen rode bloemen in bloei, in de winter zorgen honderden aloë's voor een prachtig landschap en in het voorjaar lopen tientallen wrattenzwijnen door het grasland. De vele beekjes, rivieren en rotskliffen trekken diverse vogels.

Ithala heeft niet de Big 5, de leeuw ontbreekt, maar verder is er heel veel wild te zien zoals de witte en zwarte neushoorn, olifant, buffel, giraffe, cheetah, luipaard, gevlekte hyena, bruine hyena, grey duiker, zebra, gnoe, impala, oribi, hartebeest, eland, kudu, waterbok en tsessebe. Daarnaast bezit Ithala als enig park in KwaZulu-Natal een populatie zeldzame lierantilopes. Roofvogels die in Ithala voorkomen zijn o.a. de zwarte adelaar, de oorgier en de witruggier. Door het veld lopen struisvogels en statige secretarisvogels.

ACTIVITEITEN
Game drive met eigen auto, begeleide game drives zowel overdag als 's avonds, diverse wandelroutes, 4x4 Trail.

FACILITEITEN
Restaurant, bar, take-away, winkel met souvenirs, informatiecentrum, zwembad, benzinepomp. Vanaf het houten dek kijk je uit op een waterplas.

ACCOMMODATIE
Ntshondwe Camp: 67 self-catering chalets. Tevens hoofdkamp.
Ntshondwe Lodge: een luxe 6 persoons lodge met zwembad en jacuzzi.
Mhlangeni Bush Camp, Mbizo Bush Camp en Thalu Bush Camp: diverse chalets.
Doornkraal Campsite: max. 20 personen kunnen hier staan.

Er staan geen hekken om de kampen waardoor er nog wel eens wrattenzwijnen, neushoorns of andere dieren rondlopen!

HOE KOM JE ER
Ithala ligt bij Louwsburg aan de R69, in het noorden van KwaZulu-Natal. Via een verharde, steile weg kom je bij de ingang. De dichtsbijzijnde plaats is Louwsburg, 5 km van de ingang. Een andere toegangsweg is via Vryheid (70 km).

© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com