Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Waar wilt u naartoe?
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Wat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.Reisgidsen en Landkaarten

Header
NDUMO GAME RESERVE
Helemaal in het noorden van KwaZulu-Natal, grenzend aan Tembe Elephant Park in het oosten en Mozambique in het noorden, ligt het Ndumo Game Reserve met een oppervlakte van 10.000 ha. Het is het meest afgelegen reservaat in KwaZulu-Natal. Dankzij de graslanden, moerassen, meren en pannen wordt dit park vaak genoemd als een kleinere uitgave van de Okavango Delta (Botswana). Daarnaast komen hier meer dan 200 soorten bomen voor. Door het reservaat lopen 2 rivieren; de Pongola Rivier en de Usuthu Rivier. Ndumo omvat 2 bekken (Banzi en Nyaniti) en verder veel moerassen, vennetjes, rietvelden en omvangrijk bos. Het Ndumo reservaat is niet alleen bekend als het meest tropische, maar ook als een van de belangrijkste vogelreservaten van Zuid-Afrika.

Lilac-breasted RollerFLORA EN FAUNA
Ndumo is een waar vogelparadijs met het hoogste aantal vogels ooit waargenomen. Er zijn meer dan 400 soorten (zo'n 60% van alle soorten) waarvan er minstens 73 zeldzaam zijn. Hier leven duizenden watervogels zoals de Black regret (zwarte reiger), Pygmy geese (Afrikaanse dwerggans) en veel pelikanen. Interessant voor vogelaars zijn de Cape broadbill (Kaapse breedbek), de bijna bedreigde Southern banded snake eagle (grijze slangenarend), African Broadbill (Kaapse breedbek), Narina Trogon, Neergaards Sunbird (honingzuiger) en Pink-throated Twinspot (Parelastrild). Tijdens het natte zomerseizoen (november - maart) zijn er ook veel tropische trekvogels uit Oost-Afrika aanwezig, verschillende soorten Kingfishers (ijsvogeltjes), de zeldzame palmgier, diverse visuilen en veel ooievaars en flamingo's.

Uiteraard is er ook veel wild waaronder nijlpaarden, krokodillen, giraffen, nyala, rode duiker, witte en zwarte neushoorn, bushbuck, impala, buffel, red duiker en suni. Door de dichte vegetatie zijn ze soms wel moeilijk te zien.

ACTIVITEITEN
Game drives met eigen auto, vogels observeren met een gids, begeleide game drives, wandelsafari, boottocht door het moeras, diverse uitkijkpunten b.v. bij de Redcliffs Picnic Site (met prachtig uitzicht over de Usutu Rivier, Swaziland en Mozambique), schuilhutten bij de Nyamithi en Banzi bekken.

FACILITEITEN
Er is geen winkel. Bij de receptie worden alleen basisvoorzieningen verkocht. Ca. 2 km voor de ingang van het park is een winkeltje voor de dagelijkse boodschappen. Er is een zwembad. Bij Banzi zijn ook nog een kleine picknickplaats en een camping aanwezig.
Een beperkt deel van het Ndumo reservaat is open voor het publiek en de Wilderness Area is alleen toegankelijk voor gasten van Wilderness Camp.

ACCOMMODATIE
7 self-catering chalets voor 2 personen, die uitkijken op de Pongola rivier.
Camping met 8 kampeerplekken in de schaduw.
Bij Banzi Pan ligt Wilderness Camp, een privé kamp met 8 luxe safaritenten.

HOE KOM JE ER
Rijdend over de N2, sla je bij Mkuze rechtsaf en rij je richting Jozini. Mkuze is de laatste grote plaats waar je boodschappen etc. kunt doen. Nadat je de brug over bent is het nog ca. 80 km. De laatste (14) kilometers gaan over een slechte gravelweg met heel veel putten en kuilen. Een 4x4 is niet echt noodzakelijk (maar uiteraard wel comfortabeler). Vanuit het oosten rij je over de R22 voorbij Pelindaba richting Ndumo.
© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com