Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Waar wilt u naartoe?
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Wat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.Reisgidsen en Landkaarten

Header
TEMBE ELEPHANT PARK

Helemaal in het noorden van KwaZulu-Natal, aan de grens met Mozambique, ligt Tembe Elephant Park. In dit gebied liepen vroeger de grootste olifanten van Afrika vrij rond. Elk seizoen trokken ze van Mozambique naar Zululand en v.v. Maar dit was ook de Ivory Route waar de ivoorhandelaren uit Zululand en Mozambique handelden. De laatste jaren zochten de olifanten hun toevlucht in de dichte wouden van Tembe om de grensconflicten en landmijnen te vermijden en te vluchten voor de continu op hen jagende ivoorstropers.

In 1983 werd het Tembe Elephant Park opgericht om de laatst overgebleven rondtrekkende kuddes olifanten op te vangen. Al jarenlang behoort dit gebied toe aan de Tembe stam maar het wordt beheerd door Ezemvelo KZN Wildlife. Het park is ca. 300 km² en sinds 1991 open voor het publiek. Inmiddels leven er 220 olifanten. De lokale bevolking is sterk betrokken bij Tembe, de medewerkers komen allemaal uit de naburige gemeenschap.

FLORA EN FAUNA
Er zijn niet alleen olifanten in Tembe. Het is een Big 5 park en hier leven verder ook witte en zwarte neushoorns, giraffen, zebra's, jachtluipaarden, bruine hyena's en verschillende antilopen zoals de elandantilope, impala, kudu en tsessebe (de snelste antilope van Zuid-Afrika).

In Tembe zijn ook veel vogels te zien. Dit komt mede door de afwisselende natuur die bestaat uit bos, zandvlaktes, grasland en moeras. Er zijn meer dan 340 soorten vogels waargenomen. Dit zijn niet alleen vogels uit Zuid-Afrika maar ook tropische soorten; Plain-backed Sunbird (Blauwkeel-honingzuiger; bijna met uitsterven bedreigd), African Broadbill (Kaapse breedbek), Rudd's Apalis (Apalis), Rufous-bellied Heron (roodbuik reiger), Natal Nightjar (nachtzwaluw) en de Steppe Eagle (steppe arend) helemaal uit Oost-Europa.

FACILITEITEN
Dag- en avond game drives, wandelingen met een gids, Mahlasela Hide en Ponweni Hide, picknickgebied bij Manungu, wandelroute dicht langs de dieren, uitkijktoren bij Gowanini, zwembad. Bij de parkeerplaats staat een kraampje met handgemaakte artikelen dat door de Tembe gemeenschap is gemaakt.

ACCOMMODATIE
Luxe safaritenten.

HOE KOM JE ER

Vanaf de N2 bij Mkuze afslaan. Door Jozini en vervolgens over de brug rijden. Daarna volgt een ca. 80 km lange, slechte weg met veel gaten. Met een gewone (2wd) auto mag je het park niet in. De auto moet op de parkeerplaats blijven staan. Daarna wordt je met een 4x4 safari auto naar de accommodatie gebracht. Er worden max. 10 auto's (4x4) per dag in het park toegelaten.

© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com