Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Reizen Zuid-Afrika
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Wat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.Reisgidsen en Landkaarten

Header
ST. LUCIA
St. Lucia ligt aan de warme Indische Oceaan, uniek gelegen bij het iSimangaliso Wetland Park en is een Europees aandoend vakantieplaatsje. Vroeger was het een echte vissersplaats maar tegenwoordig draait het vooral om het toerisme, waarbij het vissen nog wel steeds een belangrijke rol speelt. Vooral in de zomermaanden zie je tientallen vakantiegasten met hun boot door St. Lucia rijden. De plaats is ook bekend om zijn plaatsgenoten nl. de vele nijlpaarden die 's avonds aan land komen om hun buik vol te eten.

Vanwege het tropische klimaat kun je het hele jaar in St. Lucia terecht. Het heeft kilometerslange stranden, het St. Lucia meer, veel vismogelijkheden, excursiemogelijkheden en je kunt veel vogels spotten. Wandelen kan langs de kust, door de begroeide duinen of bij het estuarium.

Bij diverse informatiekantoren zijn excursies te boeken zoals de Hippo & Croc tour (boottocht op het meer), walvistour (juni-december), game drive in het iSimangolosi Wetland Park, Turtle tour (november-maart) of diepzeevissen.

In St. Lucia zijn diverse kleine (souvenir)winkeltjes, (vis)restaurants en winkels waar vis- en/of surfbenodigdheden verkocht worden. In het centrum staan wat kraampjes waar je handgemaakte produkten kunt kopen b.v. rieten manden, houten beeldjes, rieten matten en lokaal verbouwd groente en fruit.

Net voor de ingang van het park ligt het St. Lucia Crocodile Centre. Dit is opgericht om behoud van de Nijlkrokodillen te garanderen. Naast de Nijlkrokodil zijn er nog een aantal andere soorten en diverse slangen. Er wordt voorlichting gegeven, er is een tentoonstelling, een souvenirwinkel en een restaurant.

Accommodaties zijn er meer dan genoeg, met voornamelijk B&B. In de zomermaanden, met name eind december tot half januari, is het topdrukte en dan is echt alles volgeboekt.
© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com