Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Waar wilt u naartoe?
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Wat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.Reisgidsen en Landkaarten

Header
LIMPOPO - Provincie van mythes en legenden

Limpopo is de meest noordelijke provincie van Zuid-Afrika met als hoofdstad Polokwane, voorheen Pietersburg. Deze provincie is genoemd naar de rivier de Limpopo, die in het noorden de grens vormt met Zimbabwe. In het oosten grenst Limpopo aan Mozambique en in het westen aan Botswana.

Het is nog vrij onbekend bij toeristen maar Limpopo heeft meer te bieden dan alleen het Kruger Park; uitgestrekte vlaktes, heldere luchten, uitstekende mogelijkheden om te vissen, wandelen, jagen (60% vindt plaats in Limpopo), paardrijden en 4x4 tours.

De belangrijkste kenmerken van Limpopo zijn de "Big 6 Birds": de Fish Eagle (visarend), Black Eagle (zwarte arend), Martial Eagle (vechtarend), Crowned Eagle (kroonarend), de Bateleur en de Giant Eagle Owl (Verreaux Oehoe) en de "Big 5 Trees": de Baobab Tree, Marula Tree, Fever Tree, Nyala Tree en Mopane Tree.

Het klimaat is subtropisch met het hele jaar zon. Zomers kan het heet worden met een gemiddelde temperatuur van 27ºC soms zelfs over de 30ºC maar 's middags volgt er meestal een regenbui ter verkoeling. In de winter is het 's morgens kil, 's middags aangenaam warm en droog en 's avonds koel tot koud. In het laagveld (Phalaborwa en omgeving) kan de temperatuur zomers zelf tot 45ºC oplopen.

De bevolking bestaat uit Ndebele, BaPedi, vhaTsonga, Batswana, vhaVenda en Afrikaners.

De bekendste parken in Limpopo zijn Kruger National Park, Marakele National Park en Mapungubwe National Park. Daarnaast zijn er nog 54 provinciale reservaten, veel privé reservaten en gameparks.

De provincie is weer onderverdeeld in 6 regio's.

 • Waterberg regio (meer info)
 • Capricorn regio (meer info)
 • Vhembe regio (meer info)
 • Mopani regio (meer info)
 • Sekhukhune regio - geen toerisme, voornamelijk landbouw
  De naam Sekhukhune verwijst naar Koning Sekhukhune, leider van de Ba-pedi bevolking. Op 13 augustus 1882 is de koning door zijn halfbroer Mampuru vermoord. Een beeld van King Sekhukhune I is te vinden in Tjate Village (Greater Tubatse). In deze regio zijn veel 4x4 routes.
 • Bohlabela regio - betekent Oost in het Sepedi (Laagveld gebied)
  Kruger: het grootste wildreservaat van Zuid-Afrika, zie Kruger National Park.
  Hoedspruit: hier zijn de meeste dierenopvangcentra te vinden zoals Moholoholo Wildlife Rehabilitation, Hoedspruit Endangered Species Centre, Daktari Wildlife Orphanage, Hoedspruit Cheetah Project.
  Bushbuckridge: De plaats dankt zijn naam aan de grote kuddes bushbuck antilopen die hier rondliepen. In 1884 is het allemaal begonnen met een handelswinkel maar de plaats groeide vooral vanwege de katoen-, tabaks- en groentebouw. Inmiddels is het een dichtbevolkt gebied met hoofdzakelijk Shangaan & Tsonga mensen.

De African Ivory Route is een autoroute die door wat meer afgelegen en ruige delen van Limpopo loopt. Er zijn onderweg mogelijkheden om sportieve dingen te doen en off-road te rijden voor de echte liefhebbers. De route is ook bedoeld om lokale ondernemers mogelijkheden te bieden meer betrokken te raken bij het toerisme. Meer toerisme betekent meer inkomen en zij worden zo in de gelegenheid gesteld hun kennis en ervaring met de toeristen te delen. Overnachten gebeurt in mooi aangelegde kampen.

© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com