Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Waar wilt u naartoe?
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Wat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.Reisgidsen en Landkaarten

Header
MOPANI REGIO
Het hart van Afrika's "Eden". Hier vindt je o.a. de volgende bezienswaardigheden:
  • Phalaborwa: de toegangspoort naar Kruger, veel game reserves en lodges, Amarula Lapa; bezoekerscentrum waar je kunt kijken, proeven en kopen. Phalaborwa Open-cast mine; een van de grootste kopermijnen met een gat van 2 km breed en 898 m diep.
  • Tzaneen: in het Modjadji Cycad Nature Reserve staan de grootste cycaden (palmvarens) ter wereld. Deze boomsoort is beschermd. Het reservaat is 305 ha en ligt dicht bij de Modjadikloof. De Modjadji Cycad is genoemd naar de Rain Queen Modjadji. In het reservaat lopen ook impala's, nyala's, bosbok, Dassies, Vervet apen en het bosvarken. Je kunt er wandelen en er zijn diverse picknickplaatsen.
  • Tzaneen: de Rain Queen Modjadji (ruler of the day) woont in de Royal Kraal. De "Regenkoningin" woont hier al 3 eeuwen en wordt omgeven door legendes en mysterie. De regio is voor culturen zoals de Lebedu, Shangaan en Pedi bevolking een ontmoetingsplaats en wordt nog veel door hen bezocht. Tot op heden leven zij nog steeds volgens eeuwenoude tradities en onder het leiderschap van een lokale leider. Ieder jaar in november is er de "rainmaking ceremony" in Khethhakone. De Kraal is te bezoeken.
  • Tzaneen Dam: favoriete plek om in het weekend naar toe te gaan. Vissen, wandelen, met een boot het water op, Formula One Powerboat Race. Bij de dam zijn regelmatig nijlpaarden te zien en in het park zijn veel vogels. Er is een camping naast het water.
  • Magoebaskloof Mountain Pass: de pas zakt 600 m in hoogte over 6 km en gaat van het hoogveld naar het laagveld. Het is hier altijd nevelig. Er zijn ravijnen, watervallen en inheems bos.
  • Haenertsburg: in de Cheerio Gardens staat eind september tot begin oktober de Japanse Kers in bloei. In de tuinen staan honderden verschillende soorten.
© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com