Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Waar wilt u naartoe?
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Wat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.Reisgidsen en Landkaarten

Header
VHEMBE REGIO

In de Vhembe regio wonen de spirituele vhaVenda mensen. Het heeft o.a. de volgende bezienswaardigheden:

  • Musina: ligt maar 15 km van de Zimbabwaanse grens. In het Musina Nature Reserve leven de zeldzame sabelantilopen en verder kudu, eland en nog diverse antilopensoorten. Er is onlangs een self catering tentenkamp gebouwd zodat je hier kunt overnachten. In het reservaat is ook het Baobab Tree Reserve gevestigd. Hier staan de meeste Baobab bomen van Zuid-Afrika. De Baobab kan honderden jaren oud worden en kom je alleen in het noorden van Limpopo tegen.
  • Musina: de Matakwe is een granieten rots van 38 ha. Het ligt aan de R527 naar Pontdrift en is alleen op afspraak te bezoeken.
  • Makhado: (voorheen Louis Trichardt) Albasani Dam; graf geëerd door de Shangaan, vissen, vogelspotten, wandelen, boottocht. Dzata ruïnes; eerste woonplaats van de Venda. Museum of the Drum; koninklijk dorp van de VhaVenda.
  • Mapungubwe: het grootste en oudste Afrikaanse koninkrijk, zie Mapungubwe National Park.
  • Soutpansberg: "Tha vhani ya muno" (Mountain of Salt) hier leven diverse vrij zeldzame dieren zoals de Pangolin, aardvark, Samango aapje, red duiker en de giant rat. De prachtige Swanepoel's Widow Butterfly (vlinder) is inheems in deze regio. De Soutpansberg is meer dan 1.800 miljoen jaar geleden ontstaan uit basalt, lava en gesteente. Het hoogste punt is bij Hangklip op 2.550 m.
© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com