Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Waar wilt u naartoe?
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Wat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.Reisgidsen en Landkaarten

Header
WATERBERG REGIO

Deze regio is al meer dan 3 miljoen jaar oud en heeft o.a. de volgende bezienswaardigheden:

  • Bela-Bela: (voorheen Warmbaths) de geneeskrachtige warmwaterbronnen zijn rond 1.800 ontdekt. Het water komt met 22.000 liter per uur uit de grond omhoog en heeft een max. temperatuur van 53°C. Vooral mensen met reuma ondervinden verlichting.
  • Waterberg: Savannah Biosphere Reserve (in 2001 door UNESCO erkend), Waterberg Mountains, ruw terrein, wildernis, veeboerderijen, bergen, veel rivieren, beekjes, moerassen, veel game farms, natuurreservaten en wildreservaten.
  • Modimolle: het Nylsvlei Nature Reserve is een wetland van 16.000 ha. Bij hoog water zijn hier duizenden vogels te zien. Verder zijn er 5 bird hides die over het water uitkijken, kun je wandelen en mountain biking.
  • Marakele: de grootste kolonie Cape Vultures, zie Marakele National Park.
  • Mokopane: de Makapan Valley Caves is een van de belangrijkste archeologische plekken in Zuid-Afrika. In de 8 grotten zijn de oudste botten, sedimenten, fossielen van zowel mensen als dieren en artefacts (prehistorische voorwerpen) gevonden, sommige zelfs meer dan 3 miljoen jaar oud. Sinds 2005 maken de Makapan Valley Caves deel uit van de Cradle of Humankind World Heritage Site.
© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com