Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Waar wilt u naartoe?
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Wat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.Reisgidsen en Landkaarten

Header
BLYDE RIVER CANYON

De Blyde River Canyon (Blyderivierspoort) is een spectaculaire kloof in het noordelijke gedeelte van de Drakensbergen. De Blyde River, die hier al eeuwenlang krachtig doorheen stroomt, heeft de formatie zo uitgesleten. De kloof is bijna 28 km lang en 80 m diep. De wanden zijn roodkleurig door het rode zandsteen.

Het Canyon gebied bestaat uit diepe zandstenen ravijnen, torenhoge bergen, groene valleien, hoge en steile kliffen, snelstromende rivieren, klaterende watervallen en geweldige rotsformaties. 's Morgens zijn de bergtoppen vaak gehuld in mist.

De natuur is prachtig met veel diverse plantensoorten. Sommige komen zelfs alleen in dit gebied voor.

Hoe de rivieren Blyde en Treur aan hun namen zijn gekomen is ook weer een verhaal apart. In 1844 was een groep pioneers bij een rivier neergestreken. De leider van de groep, Hendrik Potgieter, ging met een paar mannen naar Lourenço Marques (tegenwoordig Maputo). Op de verwachte tijd waren ze nog niet terug. De achtergebleven mannen hebben nog een aantal weken gewacht maar gingen er toen vanuit dat ze tijdens de lange, gevaarlijke reis waren omgekomen. De rivier waar ze hun kamp hadden opgeslagen noemden ze daarom Treur. Ze trokken vervolgens verder en na een aantal dagen kwamen zij uit bij een andere rivier. Hier ontmoeten ze alsnog Potgieter en zijn mannen, die oponthoud hadden gehad. De blijdschap werd geuit door deze rivier de naam Blyde te geven.

De Blyde River Canyon is de op 3 na grootste ter wereld. Tijdens de rit langs de kloof (R532) heb je adembenemende vergezichten, zie Panoramaroute. In de Canyon ligt tevens het Blyde River Canyon Nature Reserve.

© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com