Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Reizen Zuid-Afrika
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Wat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.Reisgidsen en Landkaarten

Header
LOSKOP DAM NATURE RESERVE
Het Loskop Dam Nature Reserve is een van de grotere reservaten in Mpumalanga. Dit mooie reservaat is in 1938 ontstaan door de bouw van de Loskop Irrigation Dam, die 40 km hoog en bijna 30 km lang is. In 1950 is het tot reservaat benoemd. De dam ligt in het midden van het reservaat in de Oliphants River Valley en zorgt voor de irrigatie in de omgeving en drinkwater voor de dieren in het reservaat. Van oorsprong was Loskop Dam een klein reservaat maar na verloop van tijd is het steeds meer uitgebreid door de aankoop van nabijgelegen boerderijen.  Inmiddels is het natuurreservaat bijna 23.000 ha, waarvan 2.350 ha uit water bestaat.

 
FLORA EN FAUNA
Naast de zeldzame Sabelantilope en oribi zijn er nog veel kleine antilopensoorten . Ook groot wild is aanwezig zoals de witte neushoorn, buffel, nijlpaard, luipaard, eland, struisvogel, giraffe, zebra, caracal, kudu en gnoe. Verder zijn er wel 250 vogelsoorten waaronder ijsvogeltje, vliegenvanger, visarend, bijeneters en de hop.

ACTIVITEITEN
Wandelen, boottocht op het meer, kanoën, vissen, game drives, paardrijden. Je mag zelf door het park rijden. Zwemmen is verboden vanwege de krokodillen en bilharzia.

FACILITEITEN
Bij de dam is een picknickgebied met groene grasvelden, picnicktafels en barbecuemogelijkheden.
Dicht bij het reservaat staat bovenop een berg een overdekte uitkijkpost waar je prachtig uitzicht hebt op het lager gelegen stuwmeer en de beboste heuvels.

ACCOMMODATIE
Self catering hutten.

HOE KOM JE ER
Loskop Dam Nature Reserve ligt tussen Groblersdal en Middelburg aan de R573.
© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com