Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Reizen Zuid-Afrika
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Wat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.Reisgidsen en Landkaarten

Header
NELSPRUIT

Nelspruit is de hoofdstad van Mpumalanga en ligt aan de Crocodile River. De plaats is genoemd naar de Nel familie die zich hier vestigde vanwege de vruchtbare valleien. Na hen kwamen er steeds meer boeren en handelaren waardoor de plaats flink groeide. De vruchtbare grond en het subtropische klimaat hebben ervoor gezorgd dat Nelspruit een van de grootste producenten van citrus- en tropische vruchten (avocado's, mango's, bananen, lichees) tabak en diverse noten (macadamia, pecan) is.

Door de ideale ligging aan de N4 wordt Nelspruit vaak gekozen als uitvalsbasis naar het Kruger Park. Het vliegveld KMIA (Kruger Mpumalanga International Airport) ligt net buiten de stad en de grens van Mozambique is nog geen 60 km bij Nelspruit vandaan.

Bezienswaardigheden in en rond Nelspruit zijn o.a.:

  • Lowveld National Botanical Garden: 159 ha, meer dan 700 inheemse bomen en diverse inheemse planten, gelegen aan 2 rivieren, picknickplaatsen, watervallen, Teagarden, wandelroute langs de rivier, brug over de rivier, bezoekerscentrum met restaurant en winkeltje.
  • Chimpanzee Eden: op 1.000 ha ligt het Jane Goodall chimpanzee opvangcentrum, informatiecentrum, rondleiding, restaurant, overnachting mogelijk in een 5-sterren lodge.
  • Riverside Mall: modern winkelcentrum met 140 winkels, 15 restaurants en 8 bioscopen.
  • Research Institute for Tropical and Sub-tropical fruit: rondleidingen, kwekerij met fruit van over de hele wereld, laboratoria voor onderzoek naar mango, litchi en noten, verzameling landbouwgereedschap uit de vorige eeuw.
  • Croc River Enviro Park: grootste reptielenpark in Afrika met inheemse en tropische soorten, demonstraties, krokodillen, kwekerij, diverse vijvers, snackbar, picnickplaatsen bij de rivier, kinderboerderij, speelplaats voor kinderen.
  • Rottcher Winery: de enige orange winery in Mpumalanga; beroemde Avalencia sinaasappel- en gember likeuren verpakt in flessen of handgemaakte aardewerken kruiken. Er is ook een notenfabriek (macadamia, pecan, amandel, cashew, pistache), rondleidingen, restaurant, paardrijden.
  • Kaapsche Hoop: een klein, historisch en tevens populair toeristenplaatsje, vrij rondlopende kuddes wilde paarden, wandelen, paardrijden, historische gebouwen, waterval, leefgebied zeldzame blauwe zwaluw, nevelige bergen en veel regen.
© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com