Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Reizen Zuid-Afrika
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Wat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.Reisgidsen en Landkaarten

Header
WATERVALLEN ROUTE

In Mpumalanga zijn door de hoogte, de vele regenval en erosie veel schitterende watervallen ontstaan. In Mpumalanga zijn er zoveel te zien dat er zelfs een Watervallen route is. De route loopt over de R532 van Sabie naar Graskop.

Horseshoe Falls: deze waterval is niet al te hoog maar door de aparte vorm toch opzienbarend. Het water valt nl. in de vorm van een hoefijzer naar beneden. Het is tot Nationaal Monument verklaard.

Lone Creek Falls: het 200 m lange pad naar de waterval gaat door nevelig, inheems bos. De waterval is 68 m hoog en tot nationaal monument verklaard.

Bridal Veil Falls: het water valt met 70 m in een lange nevelige bruidsluier (Bridal Veil) naar beneden.

Waterval Langs de watervallen routeMacMac Falls: genoemd naar Mac Mac, de plaats waar in 1873 goud werd gevonden. Het is in 1983 tot Nationaal Monument verklaard. Via een verhard pad, niet geschikt voor een rolstoel, kom je bij het uitkijkplatform. Hier kijk je boven op de 65 m hoge waterval. Het bestond eerst uit een rivier maar de gouddelvers hebben het met dynamiet opgeblazen zodat de rivier zich in 2-en splitste en zij beter bij het felbegeerde goud konden komen. Bij de parkeerplaats staan souvenirkraampjes en er zijn toiletten en picknickplaatsen.

Verder stroomafwaarts kom je bij de Mac Mac Pools, waterpoelen in de rotsen. Het kristalheldere koele water is ideaal om lekker in te plonzen of op te frissen. Er zijn picknickplaatsen, toiletten en het is rolstoel toegankelijk. Vanaf hier kun je de Secretary Bird wandeling (3 km) doen.

Maria Shires Falls: als eerbetoon aan Maria Shires, zij overleed in 1875. Haar graf ligt in de buurt van de waterval.

Forest Falls: een terrasvormige waterval van 10 m hoog en de enige die breder is dan dat hij hoog is. Je kunt hier alleen komen via een 4 km lange, maar wel mooie, wandeling door het bos (Forest Falls Nature Walk). Dit zorgt ervoor dat veel mensen deze waterval overslaan. Bij de picknickplaats zijn toiletten.

Lisbon Falls: met 92 m is dit de hoogste waterval. Via een 100m pad kom je bij het uitzichtpunt. Bij de Lisbon Creek waren veel gouddelvers. Te bereiken via een onverhardeweg. Picknickplaats aanwezig.

Berlin Falls: is een van de meest spectaculaire watervallen. Dit komt omdat het via een sluis in een diepgroen meer valt. Er is een speciaal platform gebouwd waardoor je de waterval van heel dichtbij kunt zien als het 45 m naar beneden valt. Picknickplaats aanwezig.

De mijnwerkers gebruikten vaak plaatsnamen uit hun land van herkomst vandaar Lisbon Falls (Lissabon) en Berlin Falls (Berlijn).

© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com