Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Reizen Zuid-Afrika
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Wat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.Reisgidsen en Landkaarten

Header
EAST LONDON "Buffalo City"
In 1836 besloten de Britten zich hier te vestigen en hun basis te bouwen. Door de ideale ligging aan een rivier werd de haven gebruikt om het militaire hoofdkwartier in King Williams Town te voorzien. In 1858 kwamen er ook nog bijna 2.000 Duitse immigranten bij. De plaats groeide hard en in 1873 kreeg East London stadsrechten.

Tegenwoordig is het met bijna een half miljoen inwoners, inclusief de omliggende voorsteden en townships, de op 1 na grootste stad van de Oost-Kaap. Mdantsane (ca. 20 km buiten East London) is in 1962 vanwege de apartheid ontstaan en is met meer dan 250.000 inwoners het op 1 na grootste township in Zuid-Afrika. East-London is de enige plaats met de haven aan een rivier. Het is een echte industriestad met de auto industrie als belangrijkste inkomstenbron. Niet alleen de plaatsnaam is afgeleid van London in Groot-Brittanië ook diverse straatnamen zoals Oxford Street, Queens Park en Cambridge Street komen overeen.

Net als andere plaatsen aan de Sunshine Coast heeft East London een ideaal klimaat en prachtige stranden waar je kunt zwemmen, zeilen en surfen. Vooral het klimaat trekt veel gepensioneerden. De bekendste stranden zijn Nahoon Beach (ideaal surfen, Nahoon rivier), Orient Beach (kindvriendelijk, zwembaden, glijbanen) en Eastern Beach (hoge duinen). De Orient Beach is genoemd naar een schip dat hier voor de kust is gezonken. Sinds 1847 zijn er al tientallen schepen vergaan maar dit is het enige scheepswrak dat bij laag tij nog zichtbaar is.

De Nahoon Reef is een bekende surfplek en vooral geliefd bij de zeer ervaren surfers vanwege de grote golven. Vooral rond juli is het hier te gevaarlijk om te surfen omdat de haaien dan de grote scholen sardientjes achterna gaan en je een grote kans hebt op een ontmoeting met een Great White Shark of een ander soort haai.

De Buffalo Regatta is een belangrijk 3-daags evenement in East London. De eerste Regatta vond al plaats in 1881 en wordt sindsdien jaarlijks gehouden (m.u.v. de oorlogsjaren). Er doen bijna 1.000 roeiers mee en het trekt altijd veel toeschouwers.Hieronder volgt een selectie van bezienswaardigheden in East London.
  • East London Museum: naast de geschiedenis van o.a. East London en de Xhosa cultuur is hier de opgezette prehistorische Coelacanth te zien die een vissersman in 1938 voor de kust van East London in zijn net heeft gevonden terwijl men dacht dat deze vis was uitgestorven. Verder is hier ook nog het enige Dodo ei ter wereld te zien.
  • East London Aquarium: bestaat al sinds 2 december 1931 en is daarmee het oudste aquarium in Zuid-Afrika. Er zijn regelmatig zeeleeuwenshows en je kunt hier 3 Cape Pigmy Clawed Lobsters (Kaapse kreeft) zien. Het East London Aquarium is het enige openbare aquarium ter wereld waar dit soort wordt gehouden. Ook worden er tientallen gewonde en zieke dieren opgevangen zoals zeevogels, dolfijnen en schildpadden. Een aanrader is het 11 meter hoge platform waarvandaan je een uitstekend zicht hebt op de Southern Right Whales en de Bottlenose Dolphins die vlak voor de kust zwemmen (juni - november).
  • Queens Park Zoo: het Queenspark is in 1896 door Queen Victoria geopend tijdens haar bezoek aan Zuid-Afrika. Het is 5 ha groot en begonnen als een botanisch park maar in de jaren '30 zijn er wat dieren geplaatst. Het is de enige dierentuin in de Oost-Kaap en heeft naast leeuwen en chimpanzees tegenwoordig ook een aantal witte leeuwen.
  • East London City Hall: de bouw van dit raadhuis in Victoriaanse stijl is in 1897 gestart. De "Victoria Tower" klokkentoren is opgedragen aan koningin Victoria van Groot-Brittanië ter herdenking aan haar diamanten (60 jarig) jubileum als koningin en lijkt veel op de Big Ben uit Londen. Het marmer voor de imposante trap is geïmporteerd uit Carrara, Italië. Tussen 1989 en 1991 is het gebouw gerestaureerd.
    Voor de City Hall staat het bronzen beeld van Steve Biko. Het beeld is, 20 jaar na de dood van Biko, door Nelson Mandela onthuld. Steve Biko werd geboren op 18-12-1946 in King Williams Town, een klein dorp voor East London en overleed in een cel in Pretoria op 12-09-1977. Over hem is de indrukwekkende film "Cry Freedom" gemaakt. Tevens werd, als eerbetoon aan Steve Biko, de brug over de Buffalo rivier Biko bridge genoemd.
© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com