Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Reizen Zuid-Afrika
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Wat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.Reisgidsen en Landkaarten

Header
ADDO ELEPHANT NATIONAL PARK
Het ontstaan van het Addo Elephant Park is best wel triest. Doordat de olifanten continu de oogst van de boeren verwoestten, waren ze het op een gegeven moment zo zat dat, in overleg met de regering, werd besloten dat alle olifanten in Addo moesten worden doodgeschoten! Het lukte om er 114 te doden en uiteindelijk waren er nog maar 11 over. Gelukkig begon er een ander te veranderen en werd besloten om van het dichtbeboste gebied een park te maken. Het begon met 2.270 ha maar inmiddels omvat het 164.000 ha. De problemen waren toen nog niet voorbij want er was geen olifantenbestendig hek om het park. De toenmalige park manager heeft van gebruikte treinrails en liftkabels een hek gemaakt. Dit was succesvol want de Armstrong fence, naar hem vernoemd, wordt nog steeds gebruikt.

Op dit moment zijn er in Addo Elephant Park meer dan 450 olifanten te bewonderen. Het spreekt dan ook voor zich, dat dit de beste plek van Zuid-Afrika is om er zeker van te zijn olifanten te zien. Maar er leven allang niet meer alleen olifanten in Addo. Inmiddels is het zelfs een "BIG 7" park wat inhoudt dat naast de Big 5; olifant, leeuw, neushoorn, buffel en luipaard recentelijk de Southern Right Whale en de Great White Shark aan toegevoegd zijn. De laatste 2 leven in de Woody Cape Area aan de Indische Oceaan. Het kleinste maar een van de belangrijkste dieren in het park is de beschermde Flightless dung beetle. Deze beetle legt eieren in de olifantenpoep.

FLORA/FAUNA
Het oudste gedeelte van Addo is voornamelijk subtropisch struikgewas (Valley bushveld) met ondoordringbaar "Spekboom". Het hele park bestaat uit 5 van de 7 biomen: bos, subtropisch struikgewas, grasland, Fynbos en Nama Karoo. Door deze verschillende gebieden zijn er veel vogels waar te nemen. Er is een birding list verkrijgbaar bij de receptie.

ACTIVITEITEN
Je kunt prima met je eigen auto door het park rijden. Verder zijn er game drives met een gids, safari's te paard of wandelsafari's met een gids.

FACILITEITEN
Hapoor à-la-carte restaurant, picknick gebied bij de Nyathi waterhole, een (gedeeltelijk ondergrondse) hide en een winkel met basisspullen en souvenirs.

ACCOMMODATIE
De accommodatie varieert van kamperen tot luxe safaritenten, dus voor iedereen wat.
Addo Main Camp: cottages, rondavels, chalets, forest cabins, kamperen met tent of caravan. Zwembad en benzinestation.
Camp Matyholweni: 12 chalets.
Narina Bush Camp: luxe safari tenten.

HOE KOM JE ER
Vanaf Port Elizabeth (N2) kun je de R335 volgen richting Addo of de R342 vanuit Paterson (N10). Al gauw zie je langs de weg de borden met Addo Elephant Park staan.
© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com