Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Reizen Zuid-Afrika
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Wat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.Reisgidsen en Landkaarten

Header
MOUNTAIN ZEBRA NATIONAL PARK
Het Mountain Zebra National Park is een niet al te groot park van ca. 6.500 ha. Het is in 1937 opgericht omdat er in de jaren '30 nog maar 6 Cape Mountain Zebra's over waren en ze duidelijk aan het uitsterven waren. Inmiddels gaat het weer goed, er leven momenteel weer zo'n 300 zebra's in het park. Omdat het park niet al te groot is, worden er regelmatig zebra's naar andere parken overgebracht. De Mountain Zebra is duidelijk te herkennen aan zijn oranje bles op de kop en het smallere, duidelijke strepenpatroon. De "gewone" zebra, de Savannah, zul je vaak genoeg tegenkomen want deze soort wordt, gelukkig, niet bedreigd. De Kaapse Zebra is tot op de dag van vandaag nog altijd zeldzaam.

Het park biedt veel afwisseling met steile hoogten, grote vlaktes en diepe valleien. Het is daardoor een aantrekkelijk gebied voor de Cape Mountain Zebra. Op verschillende plekken heb je trouwens een magnifiek uitzicht over de Karoo. Het klimaat is warm en droog met regen die vooral aan het begin van de zomer valt. De wintermaanden zijn over het algemeen koud met regelmatig sneeuw in de hoger gelegen gebieden. In het voorjaar en na goede regen beginnen de wilde bloemen spectaculair te bloeien.


Mountain Zebra National ParkFLORA EN FAUNA
In het park leven niet alleen zebra's maar ook de zwarte neushoorn, Kaapse buffel, Afrikaanse buffel, red hartebeest, eland, koedoe, gnoe, springbok en de jachtluipaard.
Het reservaat heeft talrijke maar vooral hele mooie vogels zoals de Verreaux’s (zwarte) en Martial Eagle (vechtarend), Jackal Buzzard (jakhalsbuizerd), Pale-winged Starling (spreeuw), Secretarybird (secretarisvogel), Blue Crane (kraanvogel), Ludwig’s Bustard (trap), Stanley's Bustard (Denham's trap, bijna met uitsterven bedreigd!), Grey-winged Francolin (frankolijn), Ground Woodpecker (specht), Large-billed en Eastern Long-billed Lark (leeuwerik), Cape en Sentinel Rock-Thrush (rotslijster), Mountain Wheatear (bergtapuit), Orange-breasted Rockjumper (rotsspringer), Red-fronted Tinker Barbet (ketellapper), Lesser Honeyguide (honingspeurder), Red-throated Wryneck (draaihals) en Southern Tchagra (tsjagra).

Tal van vogels zijn hier vanwege de vele bomen en struiken met vruchten en bessen. De wilde perzik- en olijfbomen, de edele houtsoorten en de in alle mogelijke kleuren bloeiende bloemen zijn in het voorjaar een schitterend gezicht.

ACTIVITEITEN
Je kunt hier prima zelf rondrijden. Bij de receptie kun je inschrijven voor een guided game drive of een night drive.
Er zijn diverse wandelpaden o.a. naar de San Cave Paintings. De Impofu Trail is met overnachting.
Het Mountain Zebra National Park is een vrij rustig park. Je komt niet continu veel auto's tegen. Toeristen die voor de eerste keer in Zuid-Afrika zijn gaan meestal naar de bekendere trekpleisters. Omdat de buffel is geherïntroduceerd, kun je niet meer zomaar overal wandelen en zijn de trails niet al te lang.

FACILITEITEN
Er is een à-la-carte restaurant en een shop met basis benodigheden en souvenirs. In het restcamp is een zwembad en een benzinepomp.

ACCOMMODATIE
Doornhoek Guest House voor max. 6 personen.
Cottages.
Caravan and camp sites met gezamenlijke sanitaire voorzieningen.
© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com