Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Reizen Zuid-Afrika
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Wat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.Reisgidsen en Landkaarten

Header
PORT ALFRED
Halverwege de Sunshine Coast ligt Port Alfred. Voorheen een wat slaperig vissersplaatsje maar tegenwoordig uitgegroeid tot een plaats waar men gezien kan en wil worden. De mooie goudkleurige stranden, het klimaat, de surf- en vismogelijkheden hebben ervoor gezorgd dat veel toeristen zijn teruggekeerd om hier permanent te gaan wonen.

Langs de vele kanalen (Royal Alfred Marina) zijn luxe vakantiehuizen gebouwd. In de haven liggen luxe jachten, catamarans en veel vissersboten. De golfbanen staan zelfs in de top 10. Voor de "gewone" toerist is er ook genoeg te doen zoals diepzeevissen, (sport)vissen, waterskiën, duiken en surfen.

De Kowie River is ideaal om te roeien of te kanoën. Je kunt bijvoorbeeld de Kowie Canoe Trail doen die 2 dagen duurt. Heerlijk wandelen kan in het Kowie Nature Reserve, een park van 174 ha dat iets buiten Port Alfred ligt. Langs de Kowie River loopt een route van 8 km door schilderachtige valleien. Ook kun je hier de Blue Duiker en de Cape Clawless Otter tegenkomen, al is de meeste kans hierop laat in de middag of aan het begin van de avond.

De Kowie Chu Chu trein rijdt door de ananasvelden naar Bathurst, beroemd vanwege de grootste ananas ter wereld. Jaarlijks zijn er diverse sportieve evenementen zoals; Pineapple Cricket Tournament, Formula One Powerboat Race, Marathon, Golf Tournament, Cycle Race en Rowing Race.
© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com