Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Reizen Zuid-Afrika
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Wat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.Reisgidsen en Landkaarten

Header
PORT ELIZABETH, PE "the Friendly City"

In 1820 zijn in Algoa Bay 4.000 Britse kolonisten geland, later steeds de "1820 Settlers" genoemd. Zij waren de eerste Britse inwoners van het land. De naam is ontstaan door Sir R. Donkin die in 1820 de plaats naar zijn overleden vrouw heeft genoemd. In het Donkin Reserve staat een stenen piramide die hij voor haar heeft laten oprichten.
Tegenwoordig is Port Elizabeth een grote, drukke havenstad. De nadruk ligt nu op de naam "Nelson Mandela Bay" en verenigt de plaatsen Port Elizabeth, Uitenhage en Despatch. Het is opgedragen aan Nelson Mandela omdat hij in de Oost-Kaap is geboren en opgegroeid. Hier is alles te vinden; prachtige brede stranden, veel toeristische attracties, diverse bezienswaardigheden en een rijke historie.

Port Elizabeth is het centrum van de Zuid-Afrikaanse auto industrie, heeft de op 2 na grootste haven en is op 5 na grootste stad van Zuid-Afrika. Overal langs de stranden zijn strandwachten te vinden en Humewood Beach en Summerstrand zijn de bekendste. Langs het strand loopt de Marine Drive (promenade) waar de meeste attracties te vinden zijn.

Hieronder volgt een selectie van toeristische trekpleisters in Port Elizabeth.

  • Bayworld ligt aan het Humewood strand en bestaat uit het Oceanarium (met dolfijnenshows), het Port Elizabeth Museum, Snake Park (slangen en reptielen) en No 7 Castle Hill (een Victoriaans Settlers huis uit 1827 en nu een Nationaal Monument).
  • Het Nelson Mandela Metropolitan Art Museum toont kunst uit Zuid-Afrika (voornamelijk uit de Oost-Kaap), Britse kunst, internationale afbeeldingen en Oriëntaalse kunst.
  • De Campanile is een meer dan 50 meter hoge toren met het grootste carillon in het land. In 1923 gebouwd ter herinnering aan de komst van de Britse kolonisten in 1820. Er gaat een wenteltrap (204 treden) naar boven waar je een prachtig uitzicht hebt.
  • De City Hall aan Market Square is gebouwd tussen 1858 en 1862 en de klokkentoren is jaren later toegevoegd. Door een brand is het in 1977 verwoest en een groot aantal waardevolle schilderijen zijn verloren gegaan. Na restauratie is het nu weer open. Het is tevens nationaal monument. Ook vindt je hier een replica van het Diaz kruis, ter herinnering aan Bartholomeu Diaz die hier aan land ging.
  • Fort Frederick is een fort dat in 1799 gebouwd is door het Britse leger en genoemd naar Frederick, hertog van York. Er is echter nooit 1 schot vanaf het fort gelost.
  • De Donkin Heritage Trail is een wandeling van 5 km langs 47 historische plaatsen in Port Elizabeth.
© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com