Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Reizen Zuid-Afrika
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Wat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.Reisgidsen en Landkaarten

Header
PORT ST. JOHNS
De laatste plaats aan de Wild Coast is Port St. Johns; waarschijnlijk genoemd naar het Portugese schip São João, dat hier schipbreuk heeft geleden. De wilde kust is adembenemend, er zijn diepe ravijnen, er is ondoordringbaar bos, een subtropisch klimaat, palmbomen en mangroven, kortom een tropisch paradijs.

Er hangt hier, ondanks dat het soms druk is, een relaxte sfeer. Dit komt mede door de acteurs, kunstenaars en anderen die hier zijn gaan wonen. Port St. Johns is een kleine plaats en wordt ook wel "Jewel of the Wild Coast" genoemd. Het heeft 3 stranden. First Beach ligt aan de Umzimvubu River. Je kunt hier prima vissen maar zwemmen wordt niet aangeraden vanwege de haaien. Vanaf hier kun je naar de vuurtoren lopen of door inheems bos naar de top van de Mount Sullivan. Bij Second Beach kun je juist prima zwemmen en surfen en er zijn badmeesters aanwezig. Het wordt omgeven door bananenbomen, heeft een schitterend strand, er zijn restaurants en strand café's en biedt een goed nachtleven. Vanaf hier kun je naar Third Beach maar dit strand is alleen toegankelijk met een toegangsbewijs. Het bestaat vooral uit rotsen.

Na Port St. Johns heb je 3 mogelijkheden om verder te reizen, nl.:
1) over de R61 terug naar Umtata of
2) verder over de R61 naar Port Edward of
3) halverwege de R61 afslaan naar de N2 waar je dan bij Kokstad uitkomt.
© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com