Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Reizen Zuid-Afrika
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Wat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.Reisgidsen en Landkaarten

Header
DE SUNSHINE COAST
De Sunshine Coast heeft niet voor niets deze naam gekregen, het heeft de meeste zonuren per jaar en een heerlijk klimaat. Verder heeft het veel te bieden; een rijke geschiedenis, prachtige natuur, cultuur en prachtige stranden. Het begint bij Port Elizabeth en loopt tot East London.

Port Elizabeth, PE "the Friendly City"
Port Elizabeth is een grote, drukke havenstad. Voor meer info zie Port Elizabeth.

Cape Recife
De gemetselde vuurtoren op Cape Recife is 24 meter hoog, een van de oudste in Zuid-Afrika (1851) en nog steeds in werking. Er zijn rond deze kaap al verschillende schepen vergaan waarvan de Kapodistrias (1985) de recentste is. Het hele jaar door gaan er boottochten naar dit wrak. Het is een geliefde plaats om te vissen en is tevens natuurreservaat. Je kunt hier veel vogels zien (bird hide), er is een mooi strand waar tientallen schelpen te vinden zijn en er staat een militaire observatiepost uit de 2e wereldoorlog.

Kenton-On-Sea
Kenton-on-Sea is een ideale en inmiddels een van de meest populaire vakantieplaatsen aan de kust. Met zijn prachtige spierwitte stranden is het zeer geliefd bij strandliefhebbers. Het ligt aan 2 rivieren, de Boesman River en de Kariega River. De Boesman Estuary en de Kariega Estuary zijn populair bij watersportliefhebbers. Ook vissers kunnen hier uitstekend terecht of het nu gaat om diepzee-, rivier-, rots- of surfvissen, het is allemaal mogelijk. In de duinen kun je prima sandboarden.Tussen mei en november zijn walvissen voor de kust te zien. De dolfijnen zwemmen hier zelfs het hele jaar. Aan Kenton-on-Sea grenst het Joan Muirhead Nature Reserve dat belangrijk is voor het ecosysteem in de omgeving en waar veel vogels en wat kleinere dieren leven.
© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com