Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Reizen Zuid-Afrika
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Wat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.Reisgidsen en Landkaarten

Header
KOUGA REGIO
De Kouga Regio bestaat zowel uit plaatsen en valleien in het binnenland als vakantieplaatsen aan de kust. Na de groene Tuinroute kom je uit bij de zg. "surfkust". Deze regio biedt een prachtige natuur met lagunes, rivieren, kanalen en havens. Er worden hier dan ook veel watersporten beoefend. De gouden stranden en de warme Indische Oceaan trekken veel toeristen. Het gebied heeft een Mediterraan klimaat en is daarom het hele jaar te bezoeken. Zowel de stranden als de natuur zijn hier nog puur en onaangetast.

Cape St. Francis
Cape St. Francis is een klein vissersdorpje dat is uitgegroeid tot een moderne vakantieplaats. Het heeft hele mooie stranden met veel zandduinen. Bij het uiterste punt, Seal Point, kun je uitstekend surfen. Hier staat het Seal Point Lighthouse. Deze cilindervormige vuurtoren uit 1878 is de hoogst gemetselde toren van de Zuid-Afrikaanse kust en waarschuwt voor de gevaarlijke riffen langs de kust. Het is gerestaureerd en in 1984 tot Nationaal monument verklaard. Na 156 treden ben je op de top waar je een mooi uitzicht hebt. Naast de vuurtoren ligt het Ajubatus Pinguin Rescue & Rehabilitation Centre. Hier worden zieke en gewonde pinguïns en door olie besmette vogels opgevangen. Er is ook een koffieshop waarvan de opbrengst naar het pinguïncentrum gaat. Wandelen kun je hier prima langs de rotsachtige kusten of in het Cape St. Francis Nature Reserve. In Oyster Bay, een aantal kilometers voor Cape St. Francis, ligt een prachtig strand dat je soms bijna helemaal voor jezelf hebt.

Cape St. Francis Nature Reserve

Tussen Cape St. Francis en St. Francis Bay ligt het Cape St. Francis Nature Reserve. Dit reservaat is ca. 120 ha en heeft een kustlijn van 3 km. Het heeft zandstrand, rotsachtige kust, zandduinen en een prachtig uitzicht over Cape St. Francis. Er lopen ook kleine dieren zoals de Common duiker, bosbok, grysbok, Vervet aapjes, mangoest, bosvarken, Caracal, otters en egels. Heel af en toe worden de zeldzame African black oystercatcher en de Jackass pinguïn gezien. Langs de kust zwemmen tussen augustus en december de Southern Right Whales en de Bottlenose en Common Dolphins zijn hier ook regelmatig te zien.

St. Francis Bay
Dit schilderachtige vakantieplaatsje ligt tussen de duinen en heeft een lange kustlijn. Het is vooral bekend vanwege de prima mogelijkheden om te surfen, kanoën en te vissen. De Kromme River komt uit in zee en er zijn veel kanalen. Ook de uitgestrekte zandstranden zijn geliefd. De naam komt van een Portugese zeeman die het St. Francis noemde, naar de beschermheer van de zeevaarders. Overal zie je de witte huizen in Cape Dutch stijl met rieten daken. St. Francis Bay heeft een aangenaam klimaat en een ontspannen sfeer.

Jeffreys Bay (J'Bay) - dè Surf Town
Jeffreys Bay is ontstaan toen Captain Jeffreys noodgedwongen zijn boot aan wal moest leggen vanwege het uitbreken van scheurbuik. Het gebied beviel hem wel. Hij heeft vervolgens een kleine haven gebouwd en is er uiteindelijk gaan wonen. Het ontwikkelde zich tot een rustig vissersplaatsje. Nadat in de jaren '60 het surfen wereldwijd in opkomst kwam, werd Jeffrey's Bay ontdekt als een surfers paradijs. Het is nu een van de top 10 bestemmingen in de wereld. Naast de tientallen surfshops vindt je hier ook veel ambachtswinkeltjes. Jeffrey's Bay heeft zelfs een surfmuseum waar je alles wat met maar met surfen te maken heeft kunt bekijken. Niet alleen vanwege het surfen is Jeffrey's Bay wereldberoemd maar ook vanwege de prachtige schelpen die op de stranden te vinden zijn. In het Shell Museum zijn meer dan 600 schelpen te zien, ook uit andere delen van de wereld. De surfstad heeft ook een Shark Aquarium. Hier kun je zo'n 6 soorten haaien zien zoals de Ragged tooth sharks, Spotted gully en Hound sharks, om er een paar te noemen.
Jaarlijks terugkerende feesten zijn het Billabong Pro Surf Festival (09-07 tot 19-07-2009) en het Shell Festival of Skulpiefees in Zuid-Afrikaans (22-09 tot 25-09-2009).
© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com