Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Reizen Zuid-Afrika
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Wat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.Reisgidsen en Landkaarten

Header
TSITSIKAMMA NATIONAL PARK

Tsitsikamma betekent in Khoi-San "plaats van veel water". Hier is altijd een stormachtige zee. De Indische Oceaan beukt hier tegen de rotsachtige kusten. Hoogtepunt van Tsitsikamma is the Storms River Mouth: een grote riviermond waarover een lange, wiebelende touwbrug hangt met houten planken. Je kunt over de hangbrug, de Storms River Bridge, lopen. Tsitsikamma National Park is beroemd vanwege de Otter Trail maar daarnaast kun je zowel langs de kust als door het bos wandelen.

FLORA/FAUNA
Het grootste gedeelte bestaat uit Fynbos en inheems bos. Dieren die in het park leven zijn otters, das, bosbok, blauwe duiker, Vervet aapjes, bavianen, de kleine genetkat, caracal, bosvarken en dassies. De Knysna Loerie voelt zich hier ook thuis. Regelmatig zie je dolfijnen langs de kust voorbij zwemmen (foto rechts) en tussen mei en november zijn de Southern Right Whales aanwezig.

ACTIVITEITEN
Otter Trail: loopt langs de kust, 42 km, 5 dagen/4 nachten, er wordt overnacht in hutten. Er worden maar 12 wandelaars per dag toegelaten. Ver van tevoren reserveren is dan ook aan te raden. Je kunt ook de dagwandeling doen tot aan de waterval (pittig maar mooi).

Dolphin Trail: is luxer, 17 km, 4 dagen/3 nachten, gaat onder begeleiding van een gids.

Tsitsikamma Trail: 60 km, loopt vooral door het bos en de bergen. Het hele traject duurt in totaal 6 dagen maar het is ook mogelijk om een gedeelte te lopen (tussen de 2 en 5 dagen). In het park staat de Outeniqua Yellowtree (geelhoutboom) die 40 meter hoog is. Ook een canopy tour (hoog in de toppen van de bomen met een touw van de ene boom naar de andere) is mogelijk.

Er zijn nog veel meer trails die variëren van een paar uur tot een paar dagen en die zonder gids gelopen kunnen worden. Andere activiteiten: roeien, zeilen, kanoën, mountain biking, kloofing, abseilen, een boottocht op de Storms River Gorge, water tubing op de Storms River of nog spannender; bungy jumpen van de hoogste brug van Afrika, de Bloukrans River Bridge die 216 m hoog is. Mocht dit te hoog zijn, de Gourits Bridge is 65 m hoog.

FACILITEITEN
1) Storms River Mouth Rest Camp: een à la carte restaurant. en een souvenirshop waar ook drinken etc. te krijgen is.
2) Natures Valley Restcamp: Geen. Hiervoor ben je aangewezen op winkels in The Crags, een dorpje een aantal kilometers verderop of Plettenberg Bay (68 km).

ACCOMMODATIE
1) Storms River Mouth Rest Camp: diverse self catering accommodatie waaronder houten chalets en oceannettes (stenen bungalow) van 2 persoons tot familiehuisjes. Verder een zwembad en een kampeerterrein voor caravan en tent met een gemeenschappelijk sanitairgebouw.
2) Nature's Valley Rest Camp: forest huts (2 bedden) met gemeenschappelijk sanitairgebouw.

HOE KOM JE ER

Het Tsitsikamma National Park ligt nog net aan de Tuinroute, tussen Knysna en Port Elizabeth, aan de N2 (tolweg). Alle wegen zijn verhard. Bij Stormsriver afslaan en na bijna 6 km kom je bij het toegangshek.

© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com