Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Reizen Zuid-Afrika
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Wat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.Reisgidsen en Landkaarten

Header
WILD COAST
De Wild Coast loopt van Gonubie tot Port St. Johns. Het is zo genoemd vanwege de vele ruige kusten en woeste brandingen waardoor ook veel schepen vergaan zijn. De meeste kustplaatsen aan de Wild Coast zijn te bereiken via de N2 en vervolgens over de zgn. "dirt roads", onverharde wegen. Ondanks dat deze plaatsen nogal afgelegen liggen, zijn ze meer dan de moeite waard om te bezoeken. Hier vindt je nog eindeloze, prachtige zandstranden, duinen, lagunes en beschutte baaien waar je prima kunt zonnen, surfen of mooie kustwandelingen kunt maken. Voor de kust liggen nog veel scheepswrakken. Voor je bij de kust bent rij je door een landschap met boerderijen en ananasplantages.

Gonubie
Gonubie is een klein kustplaatsje, net boven East London, dat aan de hoofdweg naar het strand ligt. Het heeft 2 stranden nl. Gonubie Beach en German Bay. Je kunt hier veilig zwemmen en over een 500 m lang houten looppad kom je bij een getijde pool, ideaal voor de kinderen. Bij het estuarium en de lagune zijn veel vogels te zien. Op de Gonubie rivier kun je roeien, kanoën of vissen. Aan het strand is het heerlijk zwemmen, surfen of zeilen en vanaf de kliffen kun je vissen. Het Gonubie Nature Reserve is een wetland waar meer dan 160 vogels leven. Jaarlijks vindt het Gonubie Festival plaats; een familiefeest met shows en activiteiten.

Chintsa (East & West)
Chintsa bestaat uit East en West. Chintsa East is een echte strandbestemming met kilometerslang onbedorven stranden en zandduinen. Een relaxed plaatsje waar je naast lekker luieren op het strand kunt vissen, wandelen, duiken of kanoën in de lagune. De bevolking is schaars en er zijn nog weinig toeristen die dit gebied bezoeken. Je kunt hier veilig zwemmen en het water is altijd aangenaam door de warme Agulhus stroom die steeds aanwezig is. Chintsa West heeft een golf landgoed en de Inkhenkwesi Game Farm.

Haga-Haga
Haga-Haga is een Xhosa naam. Waarschijnlijk betekent het het vee voor de wagen spannen (hook on/haga haga) maar er zijn nog meer verklaringen in omloop. Van oorsprong is het een boerendorpje waar de boeren hun vee langs de kust lieten grazen. Het mooie strand ligt aan de riviermond en is prima om te zwemmen. Je kunt gaan paardrijden langs het strand of een flinke strandwandeling langs de rotsachtige kust maken en ondertussen genieten van de vele schelpen die hier te vinden zijn. Haga-Haga is bereikbaar over een gravelweg.

Morgan Bay
Onderweg naar Morgan Bay zie je diverse gekleurde Xhosa hutten en ananas plantages. De kliffen zijn hier het mooist met prachtige uitzichten. Het is ook van de "wildste" kustplaatsen aan de Wild Coast. Morgan Bay is een klein dorp met voornamelijk vakantiehuizen en een echte familie vakantieplaats. De lagune met het goudkleurige, brede strand is populair om te zwemmen, kanoën en waterskiën. Andere sportieve activiteiten die je kunt doen zijn wandelen, paardrijden, surfen, abseilen, mountainbiking en vissen.

Kei Mouth
Kei Mouth is een populair recreatiegebied. Bij de veilige stranden kun je zwemmen in het heerlijke warme water. Bij Wacky Point kun je uitstekend surfen en ieder jaar wordt hier de Wacky Point Surf Competion gehouden. De Sunshine Coast en de Wild Coast komen bij elkaar bij de Kei River. Op deze rivier kun je een 2-daagse kanotocht maken. In het Hazel Jeffries Shell Museum zijn meer dan 2.500 schelpensoorten uit de hele wereld te zien. Kei Mouth is vooral bekend vanwege de Strandloper Trail. Deze 55 km lange Trail loopt van Kei Mouth tot Gonubie. Het is een 5-daagse wandeling langs het strand en heet zo omdat het de voetstappen van de Strandlopers (de Khoisan bevolking) volgt.

Hole in the Wall

Hole In The Wall, Coffee BayEen natuurlijk fenomeen is Hole in the Wall, ca. 6 km ten zuiden van Coffee Bay. Deze klif werd door de Portugezen "Penido das Fontes" (rock of fountains) genoemd terwijl de Xhosa het "esiKhaleni (place of sound) noemden. Doordat de golven eeuwenlang tegen de klif beukten is er uiteindelijk een doorgang in het midden ontstaan. Je kunt de rots beklimmen maar dat is eigenlijk alleen voor ervaren klimmers te doen. Als je bovenop de kliffen gaat staan kun je goed zien hoe het voorheen een geheel met de kustlijn vormde. Er is een niet al te groot strand waar je heerlijk kunt zwemmen, snorkelen, vissen of surfen.

Coffee Bay
Coffee Bay is een gezellig vakantieplaatsje en een van de populairste plaatsen van de Wild Coast. Er heerst een ontspannen sfeertje en er zijn genoeg barretjes en restaurantjes. De prachtige stranden zijn veilig en de golven zorgen voor uitstekende surfmogelijkheden. Deze plaats wordt door iedereen bezocht; van families tot toeristen en van backpackers tot studenten. Er zijn verschillende verhalen over de herkomst van de naam Coffee Bay. Waarschijnlijk heeft hier een schip met koffie schipbreuk geleden, al zijn er nooit sporen van het schip gevonden. Hoe dan ook, er groeiden hier in het verleden wel koffiebomen!

Port St. Johns
De laatste plaats aan de Wild Coast is Port St. Johns. Voor verdere info zie Port St. Johns.
© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com