Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Waar wilt u naartoe?
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Reisgidsen wegenkaarten en landkaarten Zuid-AfrikaReisgids Zuid-Afrika

Wat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.

Ga je op vakantie naar de West-Kaap bestel dan hier een van de reisgidsen en lees meer over de vele bezienswaardigheden zoals ,Hermanus (walvissen spotten), Gansbaai (kooiduiken naar de witte haai), de vele nationale parken zoals het Tsitsikamma National Park in de Oost-Kaap en natuurlijk het Kruger Park in Limpopo. Een ruime keuze uit Nederlandstalige reisgidsen zoals ANWB, Dominicus, Elmar, Kosmos, National Geographic, Nelles en Trotter en Engelstalige gidsen zoals Footprint, Lonely Planet en Rough Guide. Kiest u voor een individuele rondreis dan is een goede landkaart onmisbaar.Reisgidsen en Landkaarten

Header
Knysna National Lake Area
Tussen de Knysna Heads (kliffen) ligt een prachtige lagune. Met de ferry kun je naar het Featherbed Nature Reserve waar je met een gids kunt wandelen. In het Reservaat zijn de zeldzame Knysna Loerie (vogel) en Blue Duiker (de kleinste antilope van Afrika) te vinden.

Het Knysna National Lake Area is het 2e nationale merengebied van het land (Wilderness National Park is de 1e). De lagune is nationaal beschermd gebied. Je vindt hier veel zandbanken, zoutmoerassen en rietvelden waar het wemelt van het zeeleven en organismen. De lagune en de Knysna River Estuary zijn perfecte locaties om vogels te observeren en schitterende foto's te maken. In Langvlei en Rondevlei zijn vogelschuilplaatsen. Zomers zie je o.a. de zilverplevier, de groenpootruiter en oeverlopers en in het winterseizoen reigers, aalscholvers, ibissen en meeuwen die overwinteren in de lagune. Verder zijn er nog de Cape Shoveller (eend), zwartgevleugelde stelt, kluut en de bedreigde Afrikaanse Zwarte Oestervanger.

In het merengebied leeft de bedreigde Knysna Seahorse, het meest bedreigde zeepaardje ter wereld. Het zeepaardje komt maar in 3 riviermonden voor nl.: The Knysna, Swartvlei en Keurbooms Estuary. Als met deze riviermonden niet zorgvuldig wordt omgegaan, bestaat de kans dat Zuid Afrika's enige zeepaardsoort misschien wel voorgoed verdwijnt.

In het reservaat kun je nog picnicken op stille en verlaten plekken, uren wandelen of per mountainbike de bospaden in de omgeving verkennen. Waterskiën is alleen toegestaan in Swartvlei en op het Island Lake.

ACTIVITEITEN
Vissen, waterskiën, zeilen, windsurfen, zwemmen, kanoën, snorkelen, board sailing, varen met een motorboot (alleen in speciale gebieden).

FACILITEITEN
Geen.

ACCOMMODATIE
In het merengebied zelf is geen accommodatie maar er is voldoende te vinden in Knysna.

LIGGING
Tussen George en Plettenberg aan de N2.

© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com