Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Waar wilt u naartoe?
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Reisgidsen wegenkaarten en landkaarten Zuid-AfrikaWat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.

Ga je op vakantie naar de West-Kaap bestel dan hier een van de reisgidsen en lees meer over de vele bezienswaardigheden zoals ,Hermanus (walvissen spotten), Gansbaai (kooiduiken naar de witte haai), de vele nationale parken zoals het Tsitsikamma National Park in de Oost-Kaap en natuurlijk het Kruger Park in Limpopo. Een ruime keuze uit Nederlandstalige reisgidsen zoals ANWB, Dominicus, Elmar, Kosmos, National Geographic, Nelles en Trotter en Engelstalige gidsen zoals Footprint, Lonely Planet en Rough Guide. Kiest u voor een individuele rondreis dan is een goede landkaart onmisbaar.Reisgidsen en Landkaarten

Header
Omgeving Kaapstad
Drakenstein Lion Park - Klapmuts
Hier zijn ze ooit begonnen met de opvang van 15 ter dood veroordeelde leeuwen. Vaak gaat het om in gevangenschap gefokte dieren die bedoeld waren voor de jacht (het zg. Canned Hunting). Ze kunnen dan ook absoluut niet meer terug in het wild. De medewerkers van het Drakenstein Lion Park zijn dan ook tegen het jagen van in gevangenschap opgegroeide leeuwen. Naast 13 leeuwen wordt ook de bedreigde cheetah opgevangen. Het is mogelijk om in een tent te overnachten.

Monkey Town Primate Sanctuary - Somerset West
In dit opvangcentrum zijn meer dan ca. 250 apen te bewonderen, verdeeld in 27 soorten. Er zijn overdekte loopbruggen door het hele park zodat je ze goed kunt zien zonder ze te storen. Er is ook een apart gedeelte waar je wel kontakt kunt maken met de apen maar deze zijn allemaal tam. Voor de kinderen is er Monkey Jungle Play Park met zwembad, trampolines, springkastelen en waterglijbanen. Verder zijn er 2 restaurants.

Butterfly World KlapmutsButterfly World - Klapmuts
Dit is het grootste vlinderpark van Zuid-Afrika. In de tropische binnentuin, met veel exotische planten, vliegen meer dan 24 soorten prachtige vlinders vrijuit over en om je heen. Naast de vlinders zijn er nog diverse vlindervriendelijke vogels, Tamarin aapjes (goudkleurig), diverse leguanen en inheemse en exotische spinnen en schorpioenen.

Wiesenhof Game Park - Klapmuts
In het wildpark lopen o.a. Eland, Zebra, Wildebeest, Bontebok, Oryx Antilope, Springbok, Common Duiker en Grysbok. Onder het rijden kijk je uit op de wijnlanden. Het is mogelijk met een gewone auto door het park te rijden maar het hoger gelegen bergpad is alleen geschikt voor 4x4 auto's. Tijdens regen zijn de wegen slechter en is ook een 4x4 auto nodig. Naast het wildpark is een recreatiegedeelte waar je kunt picknicken, zwemmen en er is een kinderspeelplaats.

Die Vonds Snake Centre - Paarl
Die Vonds reptielencentrum is opgezet voor het fokken en behoud van slangen en andere reptielen. Voor de liefhebber zijn hier 40 verschillende slangensoorten te vinden. Ook zijn er nog schildpadden, hagedissen en leguanen.

Ratanga Junction - Kaapstad
Ratanga Junction is een groot themapark voor jong en oud met o.a. achtbanen, verschillende shows, (fastfood) restaurants, bioscoop, cabaret en speelhallen. Het ligt aan de N1 net buiten Kaapstad.

Eagle Encounters - Spier
Cheetah Outreach Spier Wine EstateOp het Spier Wine Estate vindt je dit roofvogelcentrum dat in 2001 gesticht is. De opzet is herstel van zieke vogels, het in stand houden van de roofvogels, voorlichting en eco-toerisme. Er zijn shows en je kunt een adelaar op je arm laten plaatsnemen. Het centrum is een non-profit organisatie en moet het hebben van bezoekers en donaties.

Cheetah Outreach - Spier
Ook dit centrum is gelegen op Spier Wine Estate. Hier worden cheetahs in gevangenschap met de hand grootgebracht met als doel ze als ambassadeur te gebruiken. De cheetah is een bedreigd dier en door voorlichting te geven, zowel bij Spier als op scholen, hoopt men het aantal cheetahs weer te vergroten. De cheetahs van de Cheetah Outreach zijn in gevangenschap geboren en kunnen daardoor nooit meer in het wild uitgezet worden. Naast de toegangsprijs is het mogelijk om tegen betaling op de foto te gaan met een volwassen cheetah of met de cubs.

Tygerberg Zoo - Klipheuwel (Stellenbosch)
De Tygerberg is de enige dierentuin in de West-Kaap. Bij Tygerberg zijn ze gespecialiseerd in het fokken van zeldzame en bedreigde dieren. Er zijn alleen kleinere dieren, de zebra is het grootste hoefdier. Je vindt hier o.a. antilopen (red duiker, blue duiker, suni, grysbock), apen, vogels en reptielen. Voor de kinderen is er een kinderboerderij.

Giraffe House - Stellenbosch
Het Giraffe House Wildlife Awareness Centre is een vrij nieuw educatief centrum waar kinderen kunnen kennismaken met specifiek Afrikaanse dieren zoals de giraffe, eland, Nijlkrokodil, buffel, zebra, struisvogel, schildpad en diverse vogels. Er is geen restaurant maar wel een kiosk en voldoende picknick plekken.

 

© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com