Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Waar wilt u naartoe?
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Reisgidsen wegenkaarten en landkaarten Zuid-AfrikaWat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.

Ga je op vakantie naar de West-Kaap bestel dan hier een van de reisgidsen en lees meer over de vele bezienswaardigheden zoals ,Hermanus (walvissen spotten), Gansbaai (kooiduiken naar de witte haai), de vele nationale parken zoals het Tsitsikamma National Park in de Oost-Kaap en natuurlijk het Kruger Park in Limpopo. Een ruime keuze uit Nederlandstalige reisgidsen zoals ANWB, Dominicus, Elmar, Kosmos, National Geographic, Nelles en Trotter en Engelstalige gidsen zoals Footprint, Lonely Planet en Rough Guide. Kiest u voor een individuele rondreis dan is een goede landkaart onmisbaar.Reisgidsen en Landkaarten

Header
Table Mountain National Park

Het Kaaps schiereiland werd al in 1938 uitgeroepen tot natuurreservaat. Sinds 2004 is de nieuwe naam Table Mountain National Park (voorheen Cape Peninsula National Park). Het reservaat begint bij Signal Hill (Kaapstad) en eindigt bij Cape Point (uiterste punt van het schiereiland). Het gebied omvat ongeveer 35.000 ha. Het is een World Heritage Site.

Qua omgeving is hier van alles te vinden; steile hellingen, grote zandvlakten, parken, valleien, woeste zee, rustige baaien en mooie stranden. Verder zijn er nog indrukwekkende ruige, steile kliffen van meer dan 200 meter boven de zeespiegel bij Cape of Good Hope, Cape Maclear (ligt er precies tussenin) en Cape Point, die tot de hoogste van de wereld behoren.

FLORA EN FAUNA
Er zijn meer dan 2.200 plantensoorten waarvan ongeveer 90 soorten endemisch zijn. Vanwege het klimaat is hier vnl. fynbos te vinden.

2Naast veel soorten vogels leven hier slangen, hagedissen, schildpadden, insecten, Dassies, Four-striped grass mouse, water Mongoose, Cape clawless otter en wat kleine groepen zebra's, elanden en struisvogels.

Het TMNP is ideaal om walvissen te spotten. Met name de Southern Right Whale is in False Bay te zien (juni - november). De Humpback Whale en Bryde's Whale, zeehonden en dolfijnen kun je met een beetje geluk ook zien.

Er leven grote groepen Chacma Baboons (bavianen) op het eiland. Deze soort is beschermd. Ze eten fruit, wortels, honing, bollen, insecten en schorpioenen. Tijdens eb lopen ze over het strand op zoek naar strandvlooien en weekdieren. Het is nu eenmaal zo met bavianen, waar eten is zijn zij ook te vinden. Ze mogen absoluut niet gevoerd of aangehaald worden. Als ze hier eenmaal aan gewend zijn kunnen ze gevaarlijk worden. Wanneer ze nl. geen eten krijgen of verjaagd worden, kunnen ze heel agressief worden, het eten stelen en mensen aanvallen. Als het echt uit de hand loopt, zit er niets anders op dan ze te doden. Vandaar dat er een hoge boete staat op het voeren van bavianen. Toch zijn er altijd toeristen die het niet kunnen laten met alle gevolgen van dien.

1
Het hele park is vrij toegankelijk uitgezonderd Kirstenbosch, Kaap de Goede Hoop, Boulders Beach, de Tafelberg en Silvermine N.P. Hier betaal je entree dat wordt gebruikt voor behoud van het park.

In het voorjaar staat alles in bloei. In de winter valt de meeste regen en in de zomer is het warm en droog met zo'n 26°C. Tussen november en februari zijn er vaak sterke zuid-oostelijke winden waardoor het aan de kust wat minder prettig kan zijn.ACTIVITEITEN
Wandelen (o.a. routes voor 2 dagen, vooraf reserveren), picknicken, vogels spotten, walvissen observeren, langs de kust liggen diverse scheepswrakken, het Cape Point Lighthouse, vissen, duiken, de Funicular (het kabelbaantje), Kaap de Goede Hoop, Cape Point (de uiterste punt van Zuid-Afrika) en Diaz Beach.

FACILITEITEN
Souvenirshop en "2 Oceans" Restaurant. In het Buffelsfontein Visitor Centre (bezoekerscentrum) worden diverse (audiovisuele) presentaties gehouden, vind je veel informatie over het park en er zijn diverse wandelkaarten te krijgen.

ACCOMMODATIE
Olifantsbos cottage bij Cape Point (reserveren noodzakelijk).

HOE KOM JE ER
De ingang voor het zuidelijke gedeelte van TMNP is bij Smitswinkel Bay. Voor een kaart van het schiereiland, zie Kaapstad.

Openingstijden: 's zomers (okt - mrt) van 6.00 - 18.00 uur en 's winters (apr - sep) van 7.00 - 17.00 uur.

© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com