Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Waar wilt u naartoe?
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Reisgidsen wegenkaarten en landkaarten Zuid-AfrikaWat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.

Ga je op vakantie naar de West-Kaap bestel dan hier een van de reisgidsen en lees meer over de vele bezienswaardigheden zoals ,Hermanus (walvissen spotten), Gansbaai (kooiduiken naar de witte haai), de vele nationale parken zoals het Tsitsikamma National Park in de Oost-Kaap en natuurlijk het Kruger Park in Limpopo. Een ruime keuze uit Nederlandstalige reisgidsen zoals ANWB, Dominicus, Elmar, Kosmos, National Geographic, Nelles en Trotter en Engelstalige gidsen zoals Footprint, Lonely Planet en Rough Guide. Kiest u voor een individuele rondreis dan is een goede landkaart onmisbaar.Reisgidsen en Landkaarten

Header
West Coast National Park
Het West Coast N.P. is een moerasgebied van 20.000 ha en daarom een ideaal leefgebied voor waad- en zeevogels. Dit vinden veel trekvogels uit Europa ook want ze komen hier in grote aantallen (tussen de 50.000 en 70.000) overwinteren. Op de 4 kleine geïsoleerde eilandjes broeden duizenden zeevogels waaronder de Jan van Gent. Het park beschermt het grootste moerasgebied van de westkust. Op Schaapen Island, in de lagune, leeft de grootste kolonie Kelp meeuwen van Zuid-Afrika. Bij Kraalbaai zijn "Eve's footprints" ontdekt, die ca. 117.000 jaar oud zijn.

De Langebaan Lagune is 15 km lang en heeft een gemiddelde diepte van 1 m. Hier leven o.a. diverse waadvogels, zeemeeuwen, flamingo's en er is een kolonie witte pelikanen. Veel vogels brengen hier hun jongen groot omdat het water zeer voedselrijk is. Om ze zo goed mogelijk te observeren, kun je het beste zo vroeg mogelijk naar de lagune gaan. Het vroege opstaan is echt de moeite waard.

FLORA EN FAUNA
In het Postberg Nature Reserve leven o.a. gemsbok, bontebok, springbok, wildebeest, koedoe en de Cape mountain zebra. Dit stuk land is privé eigendom maar wordt beheerd door het Park. Het reservaat is alleen in het voorjaar (augustus en september) voor bezoekers opengesteld maar het landschap is dan veranderd in een schitterende bloemenzee waar je o.a. grazende gnoes, bontebokken en springbokken ziet lopen. Ook buiten het reservaat is genoeg wild te zien, waaronder de elandantilope, steenbok, duiker, rode hartebeest en de Kaapse grijsbok. De grootste katachtige nl. de caracal, ook wel rooikat genoemd, loopt hier ook rond maar de grootste kans om deze te zien is toch wel in de avond. Tussen mei en november kun je langs de kust, net voor het Postberg reservaat, walvissen zien.

ACTIVITEITEN
De lagune is in 3 zones verdeeld. In de A-zone kunnen watersporten beoefend worden, kun je zwemmen, wandelen, kayaken, vissen of met een kano langs de kust varen. In de B-zone mogen alleen zeilboten komen. In de C-zone kun je wandelen (4 routes), zwemmen of fietsen.
Vogels spotten kan bij 2 bird hides.

FACILITEITEN
Het Geelbek Visitor's Centre biedt uitgebreide informatie over het park. Er is een restaurant en souvenirshop.

ACCOMMODATIE
Overnachten in het park is mogelijk. Je hebt keuze uit een guesthouse, bungalowtjes of een (6 persoons) woonboot die in de lagune ligt. Reserveren kan in het Geelbek bezoekerscentrum.

HOE KOM JE ER
West Coast N.P. ligt ongeveer 122 km ten noorden van Kaapstad. De hoofdingang ligt langs de R27, een paar kilometer voor Langebaan (vanaf Kaapstad aan de linkerkant).
© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com