Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Waar wilt u naartoe?
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Reisgidsen wegenkaarten en landkaarten Zuid-AfrikaWat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.

Ga je op vakantie naar de West-Kaap bestel dan hier een van de reisgidsen en lees meer over de vele bezienswaardigheden zoals ,Hermanus (walvissen spotten), Gansbaai (kooiduiken naar de witte haai), de vele nationale parken zoals het Tsitsikamma National Park in de Oost-Kaap en natuurlijk het Kruger Park in Limpopo. Een ruime keuze uit Nederlandstalige reisgidsen zoals ANWB, Dominicus, Elmar, Kosmos, National Geographic, Nelles en Trotter en Engelstalige gidsen zoals Footprint, Lonely Planet en Rough Guide. Kiest u voor een individuele rondreis dan is een goede landkaart onmisbaar.Reisgidsen en Landkaarten

Header
Wilderness National Park

Wilderness National Park ligt in het hart van de alom bekende Tuinroute. Het is schitterend gelegen aan de Touw River en bestaat uit bossen, een aantal meren (zout- en zoetwater), rivieren, ongerepte kust en witte stranden, waardoor het veel te bieden heeft. Wilderness National Park is ook voor vogelliefhebbers een waar paradijs. Al wandelend over de verschillende routes kun je diverse (waad)vogels observeren. De Knysna Loerie en diverse ijsvogeltjes komen hier ook voor maar je moet wel heel veel geluk hebben wil je ze daadwerkelijk zien. Bij Langvlei en Rondevlei zijn bird hides. Voor een rustige ochtendwandeling is de Half-collared Kingfisher Trail (met waterval) een aanrader. Deze loopt voor een groot gedeelte langs de rivier.

Een andere aanrader is om een kano te huren en op de Touw River een kanotocht te maken.Bij Dolphin's Point heb je een geweldig uitzicht en kun je walvissen en dolfijnen spotten (mei - november).

ACTIVITEITEN
Zwemmen, (sport)vissen, kanoën, mountain biking, roeien en nog diverse andere watersporten, wandelen; er zijn 6 (dag)wandelroutes. Meerdaagse routes moeten van tevoren geboekt worden.

FACILITEITEN
Er is geen (kamp)winkel. Voor restaurants en winkels ben je aangewezen op Wilderness (ca. 5 km) of George (15 km).

ACCOMMODATIE
Ebb & Flow restcamp South: stenen of houten cottages.
Ebb & Flow restcamp North: 2-bed rondavels (basic).
Campsite: op beide restcamps kun je met een caravan of tent terecht. De plekken liggen aan de Touw River.

LIGGING
Wilderness Ebb & Flow Camp ligt aan de N2 tussen George en Sedgefield. Er zijn 2 ingangen; de ingang vanaf de N2 is verhard en vanaf de noordkant is een onverharde weg.

© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com